Hore Váhom – dolu Váhom šliapalo 135 cyklistov

Šliapnuť do prvomájových pedálov pozval aj tento rok nadšencov víkendovej cyklistiky Klub slovenských turistov Bezovec Piešťany. Jazdu na akcii Hore Váhom – dolu Váhom si užilo 135 milovníkov cyklistiky.

Spoločná fotografia účastníkov cyklovýletu zhotovená pred štartom na piešťanskom Vŕšku. (Autor: Tatiana Julinyová/I.M.O)

Jazdili „pianko“ spôsobom, nikto sa nikam neponáhľal. Trasa viedla z Piešťan cez Veľké Orvište, Ostrov, Očkov, Podolie, Častkovce, Čachtice, kde bola podobne ako v Podolí v parku miniatúr i v Čachticiach pauzička na kofolu, kávu či iné dobroty. Potom sa trasa skrútila cez čachtické uličky smerom k Biskupickému kanálu k Považanom, Potvoriciam či Brunovciam až na cyklotrasu k Hornej Strede a odtiaľ nazad do Piešťan – k futbalovému štadiónu, kde bola záverečná kontrolná prezentácia aj s účastníckymi diplomami.

Počasie bolo opäť ako na objednávku, nálada vynikajúca, len vietor fúkal odušu. Štart bol ako už tradične z parkoviska na Žilinskej ceste pri spojenej škole a cieľ na terase Športhotela Piešťany. Pelotón cyklistov viedlo osobné auto, ktoré šoférovala starostka Banky Tatiana Julinyová.

Cyklisti zažili parádnu prvomájovú cyklovačku. Tento rok sa vpísal do dejín ako jedenásty ročník akcie, ktorú kedysi dávno vymyslela Iveta „Mucha“ Ondrášiková a ktorá má po dekáde existencie vychytané všetky muchy. Človek sa nenadrie, ale užije si! Pretože tí, ktorí pred rokmi jazdili prvú trasu – z Piešťan cez Veľké Orvište, Ostrov, Očkov, Podolie, Častkovce, Čachtice, Nové Mesto nad Váhom, Beckov, Hrádok, Hôrku, Lúku nad Váhom, Modrovku, Ducové, Hubinu, Moravany nad Váhom a Banku nazad do Piešťan, a medzi nimi sme boli aj my – mali čo robiť, aby sa do cieľa dostali bez rôznych zaparených či otlačených častí tela a na druhý deň neriešili svalovicu.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof