Poslanci do sociálnej, humanitárnej a zdravotnej oblasti rozdelili 30 390 eur

Piešťanské mestské zastupiteľstvo na aprílovom zasadnutí rozdelilo dotácie aj v oblasti sociálnej pomoci a humanitárnej starostlivosti či poskytovania zdravotnej starostlivosti. Dohromady poslanci prerozdelili sumu 30 390 eur. Požiadavky však boli v objeme 37 705 eur, a tak niektorým adresátom dotácií výšku ich požiadavky museli poslanci podľa schváleného rozpočtu v tejto kapitole znížiť.

Dobrovoľníci z občianskeho združenia Úsmev pre druhých získali od mesta financie vo výške 2600 eur na projekt Inkluzívny terapeutický priestor. (Autor: FB Úsmev pre druhých)

Občianske združenie Materské centrum Úsmev získalo na svoje aktivity od mesta dotáciu 8700 eur. Medzinárodný klub žien v Piešťanoch dostal financie na projekt Knižný a kvetinový charitatívny bazár, ale aj na Vianočný charitatívny bazár vo výške 650 eur. Centrum pomoci pre rodinu, pobočka Piešťany, získalo 1085 eur na poradňu pre ľudí v ťažkej životnej situácii a ANIMO

financie na terapeutické účely vo výške 955 eur.

Úsmev pre druhých, o.z., získalo 2600 eur na projekt Inkluzívny terapeutický priestor. Trnavská arcidiecézna charita dostala finančné prostriedky na projekt Podpora zdravia a integrácie v Piešťanoch pre sociálne vylúčené osoby vo výške 4000 eur a Slovenská únia proti osteoporóze, pobočka Piešťany, na projekt Rehabilitačné aktivity, cvičenie a plávanie 1000 eur.

Občianskemu združeniu Pomoc ohrozenému dieťaťu Piešťany poslanci pridelili financie na projekt Nízkoprahový klub vo výške 3500 eur. AkSen – aktívny senior, o.z., dostal na projekt Seniorom pre zdravie 2200 eur. Hospicu Matky Božej odsúhlasili poslanci financie na zdravotné pomôcky vo výške 1600 eur a Asociácia pomoci postihnutým získala prostriedky na kurz plávania pre zdravotne znevýhodnené deti vo výške 2100 eur.

Piešťanská liga proti reumatizmu, o.z., dostala 1000 eur na  projekt Pohybové aktivity a Liga proti rakovine SR – pobočka Piešťany na projekt Rekondično-relaxačný pobyt 2024 vo výške 1000 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof