Celú sumu vyčlenenú zastupiteľstvom na podporu zamestnanosti získali plavci

Na aprílovom piešťanskom mestskom zastupiteľstve poslanci rozdeľovali v rôznych tematických oblastiach i finančné dotácie. Jednou z takýchto oblastí bola podpora zamestnanosti. Ešte pri schvaľovaní mestského rozpočtu pre rok 2024 zastupiteľstvo na tento účel vyčlenilo 30-tisíc eur. Občianske združenie plavcov Bazén Piešťany síce požadovalo sumu 50-tisíc, no zastupiteľstvo im schválilo len to, čo si už v závere roka odsúhlasilo.

Občianske združenie Bazén Piešťany potrebuje dotáciu na nájomné, médiá, platy zamestnancov a ostatné režijné náklady. (Autor: red)

Podľa textu žiadosti OZ Bazén Piešťany požadovalo 50-tisícovú dotáciu ma prevádzkovanie krytého plaveckého bazéna nachádzajúceho sa na Hlbokej ulici v Piešťanoch. Účel použitia definujú ako úhrada časti ročného nájomného a úhrada časti energií.

Za účelom prevádzkovania bazéna podľa textu žiadosti občianske združenie zamestnáva päť ľudí. Bazén celoročne využívajú plavecké kluby registrované v Slovenskej plaveckej federácii a vodnopólový oddiel. Ďalej je využívaný na základný plavecký výcvik pre žiakov základných škôl v Piešťanoch ako aj pre ostatné ZŠ v okrese Piešťany.

Pri prevádzke bazéna je potrebné uhrádzať nájomné, médiá, platy zamestnancov a ostatné režijné náklady. Ako uvádza žiadosť, na túto činnosť si čiastočne zarobia podnikaním. Napriek tomu ich príjem nepokrýva celkové náklady potrebné na prevádzku, preto je podľa žiadosti nutná dotácia od mesta.

Finančné prostriedky, ktoré požadujú, sú určené na úhradu asi 60 percent ročného nájomného vo výške 20-tisíc eur a na úhradu približne 30 percent médií (elektrina, plyn, voda) v sume 30-tisíc eur.

Poslanci im síce odsúhlasili celý objem financií, ktorý v mestskom rozpočte na tento účel ešte v závere roka vyčlenili, ale ako v diskusii poznamenali poslanci Ján Stachura a Marián Seitler, o tejto položke bude ešte potrebné otvoriť diskusiu a požadovaný objem prostriedkov v sume 50-tisíc eur z mestského rozpočtu dofinancovať, aby financovanie plavárne občianskemu združeniu vystačilo na prevádzku do konca roka.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof