Piešťanskí kolkári opäť extraligoví

  • Nezaradené
  • 9. mája 2024, 00:01

V práve skončenom súťažnom ročníku 2023/2024 si prvoligoví kolkári MKK Piešťany vybojovali postup do extraligy. Dali si pekný darček k 75. výročiu založenia kolkárskeho oddielu v Piešťanoch a po piatich rokoch sa vrátili do najvyššej slovenskej súťaže, z ktorej vypadli v roku 2019.

Víťazné mužstvo MKK Piešťany - stoja zľava: Šimon Dubrava, Slavomír Košťál, Dario Domin a Jozef Dunajčík, v podrepe zľava: Jozef Horváth, Patrik Nedorost, Tibor Kertész a Martin Paračka.

Vo vyrovnanej jarnej časti súťaže bojovali o postup do extraligy tri mužstvá – Zentiva Hlohovec, TKK Trenčín a MKK Piešťany. Pred posledným kolom mali Piešťanci rovnaký počet bodov ako Hlohovec a o bod viac ako Trenčín, preto potrebovali v záverečnom kole vyhrať. To sa im aj podarilo, keď na domácej štvordráhe zdolali rezervu MKK Stará Turá na body 7:1 a na zvalené kolky 3358:3246. Bez ohľadu na výsledky Hlohovca a Trenčína mali isté prvé miesto v prvej lige, pretože nad Hlohovcom vyhrali oba súťažné zápasy. Navyše Hlohovčania v záverečnom kole prehrali v Šali a Trenčanom už nepomohla ani výhra v Uhrovci.

V zápase so Starou Turou „B“ získali z Piešťancov po bode Šimon Dúbrava (603 zvalených kolkov), Patrik Nedorost (579), Martin Paračka (549), Jozef Horváth (545) a Slavomír Košťál (534). Nebodoval iba Dário Domin, ktorému na zisk bodu 548 zvalených kolkov nestačilo.

Zaujímavosťou je, že všetci hráči víťazného mužstva začínali v mestskej lige. Dúbrava, ktorý spolu s Košťálom a Nedorostom odohral všetkých 22 prvoligových zápasov, bol s priemerom 609,4 kolku na zápas aj najlepším jednotlivcom celej súťaže. Okrem spomínanej trojice sa o postup do extraligy zaslúžili Martin Paračka, Jozef Horváth, Slavomír Košťál, Dário Domin, Šimon Milan, Tibor Kertész, Jozef Dunajčík, André Nikolas Hlinka a jeden zápas odohrala aj Zuzana Dányi.

Piešťanskí kolkári nemali oficiálneho trénera. „Radil nám Šimon Dúbrava, ktorý je z nás najlepší i najskúsenejší. Ja som mal na starosti organizačnú stránku. Postup do extraligy pre nás znamená, že v budúcej sezóne budeme musieť mať v súťaži aj družstvo dorastu. Chodia chlapci i dievčatá, takže túto podmienku splníme. Som rád, že sa o kolky zaujíma čoraz viac mladých ľudí,“ povedal nám hrajúci manažér mužstva Martin Paračka.

Štefan Gregorička, foto: MKK Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof