„Schererka“ privítala Trénerov v škole

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Mladí dnes / Školy
  • 8. mája 2024, 08:00

V telocvični Základnej školy F. E. Scherera v Piešťanoch sa vo štvrtok 25. apríla uskutočnila dvojhodinovka so športovou osobnosťou a profesionálnymi trénermi v rámci projektu Tréneri v škole.

V úvodnej časti moderátor privítal približne sto žiakov so svojimi triednymi učiteľkami, trénerov pod vedením Miroslava Holzmanna – Tomiho „Kida“ Kovácsa, Martina Nedorosta, Mareka Chalása, Janu Jesenskú, Dušana Žambokréthyho, Petru Ličkovú i Zuzanu Krajčírovú, ďalej hostí – prednostu Mestského úradu v Piešťanoch Martina Svorada a referentku pre šport z odboru školstva a športu Martu Ladickú, a tiež riaditeľku školy Sidóniu Podhradskú.

Následne žiaci vyvolali nielen maskota Cvička – sloníka, v úlohe ktorého sa vystriedali starší žiaci Damián Jamrich a Peter Krajc, ale aj športovú osobnosť Tomiho „Kida“ Kovácsa. Po jeho predstavení sa uskutočnil zápas v boxe s obrovskými rukavicami medzi vyzývateľom Martinom Svoradom a spomínaným Tomim „Kidom“. Žiaci povzbudzovali svojho favorita.

V ďalšej časti sa uskutočnilo spoločné rozohratie a rytmické rozcvičenie pod vedením Jany Jesenskej, ako aj ostatných trénerov pôsobiacich na škole – Martina Nedorosta a Mareka Chalása. Nakrátko sa ukázala aj Veronika Ďurišová, ktorá však pre pracovné povinnosti musela odísť.

Žiaci boli rozdelení do piatich skupín. Prvé stanovisko riadil Tomi „Kid“ a bolo zamerané na úpolové cvičenia, kde deťom vysvetlil základné prvky kickboxu a karate. Súťaživou formou ich motivoval odovzdaním medailí pre najlepších jednotlivcov. Na druhom stanovisku si žiaci precvičili základy ragby, presun s loptou medzi kužele a náraz do tlmičov pod vedením Mareka Chalása a pomocníkov z radov starších žiakov Alexa Mihalika a Michaela Richtárika.

Pamätná fotografia so športovou osobnosťou Tomim „Kidom“.

Na treťom stanovisku deti absolvovali prekážkovú dráhu s využitím skateboardu, rôznymi preskokmi, podliezaním i so skokmi na trampolíne pod vedením Jany Jesenskej. Na štvrtom stanovisku sa Martin Nedorost a Dušan Žambokréthy s deťmi zamerali na loptové hry, kde si precvičili vedenie lopty driblingom a streľbu na bránu s využitím lavičiek, bežeckého rebríka i ďalších pomôcok či prekážok. Na piatom stanovisku Zuzana Krajčírová prezentovala hokejbal spojený s atletickou dráhou a hneď vedľa Petra Ličková robila s deťmi rôzne hry s využitím psychomotorického padáka. Na záver si deti zahrali hromadne hry Tobogán a Mrkvičky. Nasledovala autogramiáda trénerov pôsobiacich na škole i spoločné fotografovanie. Vedenie školy zabezpečilo pre celý tím trénerov občerstvenie a spomienkové predmety.

V telocvični ZŠ F. E. Scherera sa uskutočnila dvojhodinovka so športovou osobnosťou a profesionálnymi trénermi v rámci projektu Tréneri v škole.

Na organizácii akcie sa podieľali telocvikári na škole Ladislav Lacko a Tomáš Nemergut, vedúca centra voľného času Viera Mikesková a pani Madrová, všetci pod vedením riaditeľky Sidónie Podhradskej. Poďakovanie patrí aj pánovi Madrovi, ktorý zabezpečil aparatúru a ozvučenie telocvične. O dobrú náladu počas jednotlivých cvičení sa postaral moderátor Ladislav Lacko, ktorý žiakov a učiteľov povzbudzoval na stanovištiach a pýtal sa na ich názor.

Na záver sa všetci tešili z vydareného podujatia a deti odchádzali domov plné nových športových zážitkov a pohybových zručností.

Ladislav Lacko, foto: Michaela Šišková

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof