Aj v Piešťanoch bežali pre tých, ktorí behať nemôžu

Desiaty ročník jedného z najznámejších charitatívnych behov na svete – Wings for Life World Run – sa v nedeľu 5. mája o 13.00 h bežal aj v Piešťanoch.


Charitatívny beh Wings for Life World Run absolvovala aj poslankyňa obce Banka Zuzana Harcsová s neterou. (Autor: Zuzana Jančovičová)

Charitatívne bežecké podujatie sa uskutočnilo v rovnakom čase po celom svete, jeho výťažok putuje na výskum nadácie Wings for Life. Tá hľadá liečbu na poškodenia miechy, teda aby sa ľudia, ktorých určitý úraz nechal pripútaných na invalidný vozík, jedného dňa mohli opäť postaviť na nohy.

Na behu je zaujímavé, že je vlastne úplne iný ako ostatné. Môžete sa zúčastniť na obrovských vlajkových behoch, aké sa po minulé roky konali aj v Bratislave, na app organizovanom menšom behu, aký sa uskutočnil v nedeľu v Piešťanoch, alebo každý sám po svojej osi. Jediné, čo človek potrebuje, je APPkA, kde sa zaregistruje, zaplatí štartovné a beží, kde chce a ako chce. Behov sa totiž pravidelne zúčastňujú aj vozičkári či ľudia so zdravotnými problémami. Ráta sa tiež chôdza. Táto udalosť nie je o tom, aby každý ukázal, akú má formu, je vhodná i pre ľudí, ktorí behať nevedia či nemôžu, ale chcú pomôcť. Ďalšou zaujímavosťou je, že nedobiehate do cieľovej pásky, ale tá dobieha vás. Počas behu je potrebné mať zapnutú aplikáciu, kde jasne vidieť, ako účastníka dobieha takzvané Catcher Car – alebo chytacie auto, ktoré vyštartuje polhodinu po štarte a potom zrýchľuje.

Piešťanská trasa sa bežala od Domu umenia cez mesto na Lodenicu, do kúpeľov a naspať. Mala dĺžku 6,2 kilometra a na každého účastníka, ktorý beh dokončil, čakala v cieli medaila. Štartovné bolo 18 eur, do posledného centu ide na výskum liečby miechy. Organizácia má už za sebou niekoľko výborných úspechov, keď ľudia doživotne posadení na vozík sa po svojich zúčastnili behu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina