Držiteľka Slovenského pohára v krasokorčuľovaní je z Piešťan

  • krasokorčuľovanie / Šport
  • 1. mája 2024, 08:52

Piešťanka Nina Studená, žiačka Základnej školy Brezová, ktorá preteká za Krasokorčuliarsky klub Nové Mesto nad Váhom, celú sezónu preukazuje výnimočný talent. Jej snaženie vyvrcholilo ziskom prvého miesta v Slovenskom pohári.

Talentovaná krasokorčuliarka Nina Studená s trénerkou Evou Simančíkovou. (Autor: archív autora)

Nina Studená súťaží v kategórii starších žiačok. Dennodenne trénuje pod taktovkou skúsenej Evy Simančíkovej. V aktuálnej sezóne si tiež vybojovala štyri zlaté a dve strieborné medaily v národných súťažiach. Vzorne reprezentovala aj na medzinárodnej súťaži, v silnej konkurencii 44 krasokorčuliarok z rôznych krajín Európy vybojovala „len“ zemiakovú medailu.

Za doterajšiu krasokorčuliarsku kariéru absolvovala 57 súťaží doma i v zahraničí, na ktorých získala 15 zlatých, 17 strieborných a dve bronzové medaily. Raz bola majsterkou Slovenska a dvakrát druhou vicemajsterkou Slovenska.

Piešťanka ovládla Slovenský pohár a dostala sa do reprezentácie.

Jej úspechy napäto sledujú aj spolužiaci a triedna učiteľka Elena Šugrová, ktorá po zisku Slovenského pohára v aktuálnej sezóne nešetrila na jej adresu chválami: „Ninka je priateľská, spoločenská a milá, medzi spolužiakmi obľúbená a zapája sa do všetkých aktivít organizovaných školou. Hoci veľa času trávi na tréningoch, usilovne si plní školské povinnosti a dosahuje výborné výsledky. Patrí do skupiny dievčat, ktoré sa snažia zútulniť školské prostredie a vždy dokážu urobiť originálnu výzdobu triedy. Všetci jej držíme palce a už teraz sa tešíme na ďalšie úspechy v novej sezóne.“

Po rokoch náročnej práce Nina Studená dominovala v sezóne 2023/2024 v Slovenskom pohári, posledné preteky jej definitívne zabezpečili prvé miesto. Splnila tak kritériá na zaradenie do reprezentačného družstva. V prvý májový týždeň absolvuje reprezentačný kemp, na ktorý bola nominovaná.

Trénerke Eve Simančíkovej i Ninke ďakujeme za výbornú reprezentáciu nášho mesta a želáme veľa ďalších úspechov v novej sezóne!

Stanislava Šimová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda