Čo treba vedieť o vrátení daní z Holandska v roku 2024

  • Inzercia
  • 29. apríla 2024, 13:33

Pracovali ste v roku 2023 v krajine tulipánov? Požiadajte o vrátenie daní z Holandska. Rovnako, ak ste boli zamestnaní v Holandsku v rokoch 2019 až 2022. Čo aktuálne platí pre podanie žiadosti o holandský daňový preplatok?

(Autor: tj-legal.com)

Žiadosť o vrátenie daní z Holandska

Vrátenie daní z Holandska prebieha cez podanie holandského daňového priznania na príslušnom daňovom úrade Belastingdienst.

Daňový systém v Holandsku je pomerne zložitý. Príkladom je, že existuje niekoľko druhov daňových priznaní a vy si musíte vybrať správy typ. To prirodzene očakáva holandský daňový úrad.

Online kalkulačka pre prvotný odhad vrátených daní

Máte vôbec nárok na vrátenie daní z Holandska? Použite online daňovú kalkulačku na webovej stránke poradenskej spoločnosti TJ-Legal a predbežný výsledok sa dozviete hneď.

Faktom je, že suma vrátených daní sa pohybuje v rozmedzí od 546 € do 3 694 €, čo je určite zaujímavým prilepšením rodinného rozpočtu. Výška daňového preplatku z Holandska závisí od viacerých faktorov, ako je výška mzdy v Holandsku, hodnota zárobkov v iných krajinách, suma odvedených daní či suma výdavkov, ktoré môžu ovplyvniť hodnotu vrátených daní.

Odborní konzultanti TJ-Legal poznajú holandský daňový systém a majú dostatok skúseností s vybavovaním daňových priznaní pre Slovákov v Holandsku, v Nemecku či v Rakúsku, aby vám pomohli získať najvyšší možný legálny preplatok na daniach.

Všetky príjmy a výdavky, ktoré sa uvedú pri vrátení daní z Holandska, je potrebné hodnoverne doložiť potvrdeniami, faktúrami a dokladmi.

Upozornenie: Ak ste pracovali v Holandsku v roku 2019, možnosť vrátenia daní máte len do konca roku 2024.

Základné dokumenty k žiadosti o daňový preplatok z Holandska

Na konci kalendárneho roku vám každý zamestnávateľ, pre ktorého ste v danom roku pracovali, zašle potvrdenie o zdaniteľných príjmoch, v Holandsku nazývaný Jaaropgaaf. To je základný dokument, ktorý potrebujete pre vrátenie daní z Holandska.

Ako ho nemáte, odborný poradca TJ-Legal vám pomôže s jeho vybavením. V opačnom prípade bude postačovať aj posledná výplatná páska od každého zamestnávateľa za daný kalendárny rok.

Druhým dôležitým dokumentom je formulár E9 (EÚ/EHP). Keď ho priložíte, váš preplatok je možné navýšiť aj o 500 – 600 €.

Tip odborníkov: Pre vrátenie daní z Holandska, ako aj pre potvrdenie formulára E9 slovenským daňovým úradom, si potrebujete podať slovenské daňové priznanie.

Maximum vrátených daní s odborným expertom

Vybavenie vrátených daní z Holandska aj v roku 2024 trvá v priemere 16 týždňov. Skutočná doba získania daňového preplatku však závisí od vyťaženosti daňového úradu Belastingdienst a od kompletného daňového priznania.

Ak chcete dostať maximálnu sumu daňového preplatku a vyhnúť sa komplikáciám pri opätovnom poskytovaní chýbajúcich dokladov, obráťte sa hneď od začiatku na poradenskú spoločnosť.

Rôzny rozsah spolupráce, ktoré poskytuje TJ-Legal v rámci jednotlivých balíkov služieb, zohľadní vaše požiadavky aj predstavy o cene. Skúsení experti s praxou vám poradia alebo úplne zastrešia proces vrátenia daní z Holandska v roku 2024 – rýchlo, jednoducho a bezpečne.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof