V ostrovských Blacinách našli smetisko

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už desaťročia potýka s problémom s odpadmi v priľahlom lesíku Blaciny. Nevychovaní ľudia si bez zábran a opakovane robia z tohto kúska prírody smetisko. Vedenie obce s dobrovoľníkmi aj tentoraz našli veľké množstvo odpadov.

(Autor: Obec Ostrov)

Obec Ostrov v spolupráci so spoločnosťou Granelam ako užívateľom poľovníckeho združenia Blacina organizovala čistenie okrajových častí obce. Tridsiati dobrovoľníci sa v sobotu 13. apríla o 13.00 h stretli pred firmou Granelam a s energiou sa pustili do čistenia okrajových miest, prialo im aj počasie.

Našli odpad, ktorý bol v prírode vyhodený už roky – rôzne pneumatiky, igelity, koberce, plasty, ale tiež železo a množstvo handier. Za necelé tri hodiny práce naplnili dva veľké kontajnery. Pri dolovaní odpadu, ktorý už bol zarastený rastlinami, im pomáhali aj ťažké stroje. Bez nich by napríklad množstvo igelitu spod ročných nánosov ani nevytiahli.

Dobrovoľníkom po vykonanej práci poľovníci pripravili chutný guláš z diviny a starosta Ostrova Jozef Tkácz zhodnotil tohtoročnú sezónu upratovania na jednotku: „Chcem poďakovať každému, kto priložil ruku k dielu, aby naše spoločné okolie bolo krajšie. Zvlášť chcem poďakovať deťom, ktoré boli naozaj úžasné.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 12. mája 2024
Meniny má Pankrác, zajtra Servác