Cyklo na Jašter aj s defektom na spiatočnej ceste

Nedeľné aprílové ráno veštilo, že počasie na cyklovačke – smer Jašter, na ktorú širokú verejnosť pozval Malokarpatský cykloklub, bude po veterných dňoch príjemné. A tak sa neďaleko Roboty, piešťanskej krčmy sídliacej v Kruhovke, zišli v nedeľu 14. apríla členovia a sympatizanti Klubu športovej turistiky TJ Bezovec.

Patria cyklistov z rôznych miest sa odfotila pred Viechou Jašter. (Autor: vd//I.M.O.)

V ten deň už tradične vymenili vibramy za tenisky a šliapli do pedálov. Pripojili sa tak k notoricky známej akcii Cyklo na Jašter. Piešťanci už boli pripravení, čakalo sa ešte na partiu z obce Banka. Nasledovalo spoločné fotenie a od Kruhovky sa partia vydala ku Krajinskému mostu a tam, po vale Váhu drgľovaním po „popukanej“ cyklotrase pod Červenou vežou smerom k lužným lesom a odtiaľ asfaltkou v smere na Hlohovec.

Nenáročnú trasu k reštaurácii pri Hlohovci a späť zvládli síce aj amatéri, no tam, kde čert nemôže, pošle na spiatočnej ceste defekt. Ešteže partia turistov z Piešťan je pripravená aj na úskalia a nič ju nezaskočí.

Ale poďme po poriadku. Na Jašteri sa Piešťanci stretli s cyklistami z celého okolia – od Trnavy, Hlohovca či Leopoldova. Okolo stolov reštaurácie, kde v ten deň mali rodinnú oslavu, tentoraz neputovala prezenčná listina, ale cyklisti šli za ňou. Pri odchode Piešťaniek sa na nej nachádzalo asi 40 mien, no neboli to ani zďaleka všetci účastníci. Tí prichádzali do cieľa postupne v skupinkách. Keď už sa zdalo, že prišli všetci, aj Trnavčania, nasledovalo fotenie.

Cesta nazad do Piešťan bola za odmenu, pretože slnko hrialo na hlavy i ramená cyklistov, ktorí si vybrali cestu z Hlohovca cez železničný viadukt, popri kanáli Váhu a madunickej hydroelektrárni až k drahovským bagroviskám a záhradkárskej osade k vodnej nádrži Sĺňava. Občerstvenie v bufete u Dina s neodmysliteľnou zemiakovou plackou zavŕšilo nedeľnú cyklojazdu. Tachometer ukazoval štyridsať kilometrov.

Vyznávači cykloturistiky sa už tešia na prvý májový deň, keď opäť vyrazia na obľúbenú akciu Hore Váhom – dolu Váhom. Pozývajú aj širokú verejnosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 12. mája 2024
Meniny má Pankrác, zajtra Servác