5 šikovných trikov, ako pri cestovaní ušetriť

  • Inzercia
  • 26. apríla 2024, 10:48

Cestovanie bezpochyby patrí medzi vášne, ktorým sa dá ľahko podľahnúť a ak nie je cudzie ani vám, určite viete ako dokáže nahlodať finančný rozpočet. Pri troške snahy však nemusí ísť o katastrofu a aplikovanie týchto šikovných trikov vám pomôže na cestách ušetriť desiatky až stovky eur.

(Autor: bratislava-airport-taxi.com)

Spomaľte

Ak vám ide pri cestovaní o každú minútu, využiť môžete taxi Bratislava Schwechat či iný letiskový transfer a máte istotu, že nič nezmeškáte. Na druhej strane, zďaleka nejde o lacnú možnosť. Vo všeobecnosti platí, že „pomalšie cestovanie“ je aj lacnejšie. Ak si vyhradíte na objavovanie nových miest dostatok času, nebudete sa musieť náhliť a spoľahnúť sa môžete aj na lacnejšie spôsoby presunu.

Nakupujte v supermarketoch ako domáci

Obchody so suvenírmi, kaviarne na letisku či občerstvenie v lietadle. Na týchto miestach nájdete tovar s poriadnou prirážkou. Oplatí sa preto vždy poobzerať po dostupnejších možnostiach, ideálne takých, ktoré využívajú aj miestni. Stačí premýšľať trochu vopred a vždy si so sebou pribaliť občerstvenie, aby ste ho nemuseli zháňať na exponovaných miestach, kde je drahé.

Lístky si kupujte vopred online

Cestovné lístky ale aj vstupy na atrakcie dokážu z cestovateľského rozpočtu poriadne ukrojiť.  V mnohých prípadoch môžete ušetriť, ak si lístky zakúpite online, prípadne vykonáte rezerváciu vopred. A príjemným bonusom je aj to, že sa vyhnete čakaniu v radoch. Len dodajme, že včasná online registrácia je vhodná nielen pri lístkoch, ale napríklad aj keď hľadáte airport taxi transfers

Cestujte mimo hlavnej sezóny

Ak si to môžete dovoliť a máte dostatok dovolenky, tak práve cestovanie mimo hlavnej sezóny je nielenže lacnejšie, ale môže byť zdrojom nečakaných zážitkov. Mimo hlavnej sezóny si môžete naplno užiť autenticitu daného miesta bez davov turistov. 

Využite silu sociálnych sietí

Nech už sa chystáte kamkoľvek, urobte si vždy prieskum vopred. Neobmedzujte sa však iba na webové vyhľadávače, ale naplno využite silu sociálnych sietí. Na Facebooku napríklad nájdete množstvo skupín zameraných na atrakcie a akcie v konkrétnych mestách, ktoré sú buď úplne zdarma alebo za malý poplatok. Vyhľadať si môžete tiež komunitné stránky cestovateľov s autentickými skúsenosťami, ktoré vám poľahky nahradia aj ten najlepší bedeker.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Roland, zajtra Viktória