Školáci žili florbalom a volejbalom

  • Školy / Šport
  • 19. apríla 2024, 00:01

Telocvične na ZŠ F. E. Scherera a na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch ožili školskými športovými súťažami. Organizátorom okresných kôl vo florbale a mixvolejbale bolo Centrum voľného času Ahoj.

Florbalisti z víťaznej ZŠ F. E. Scherera s učiteľom Ladislavom Lackom. (Autor: CVČ Ahoj)

Florbal žiačok základných škôl ovládli dievčatá zo ZŠ s MŠ Rakovice, ktoré obhajovali vlaňajšie druhé miesto z majstrovstiev Slovenska. Na druhej priečke sa umiestnila ZŠ Mojmírova a tretiu si vybojovali žiačky zo ZŠ Brezová. V kategórii žiakov v konkurencii 15 škôl sa najviac darilo florbalistom zo ZŠ F. E. Scherera, ktorí nenašli premožiteľa a vo finále zdolali ZŠ s MŠ Banka 4:0. Tretie miesto obsadila ZŠ Mojmírova po výhre 3:2 nad ZŠ Holubyho.

V mixvolejbale študentov a študentiek stredných škôl prišlo ku kurióznej situácii, keď o víťazovi turnaja muselo rozhodovať pravidlo o rozdiele získaných lôpt vo všetkých setoch. Napriek prehre s Gymnáziom

Pierra de Coubertina 1:2 na sety sa nakoniec z postupu na Župnú olympiádu tešili študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera. Druhé skončilo gymnázium a tretia SPŠE Piešťany.

zdroj: CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina