Piešťany sa budúci týždeň stanú najprísnejšie stráženým mestom

Zrejme najznámejší mafiánsky bos deväťdesiatych rokov minulého storočia Mikuláš Černák sa už o niekoľko dní môže dostať spoza mreží. Podľa TV Markíza má súd v rukách žiadosť o podmienečné prepustenie. Bývalý bos banskobystrického podsvetia má na svedomí niekoľko životov. Černák tvrdí, že on si žiadosť nepodal, spravil to vraj niekto iný. Súd nariadil vo veci dve verejné pojednávania na 25. apríl a 2. máj na súde v Piešťanoch.

Mafiánskeho bosa deväťdesiatych rokov Mikuláša Černáka predvedú na súdne pojednávanie o jeho prepustení na súd do Piešťan. (Autor: tyzden.sk)

Mafiánsky bos sedí za mrežami už 25 rokov. Ešte donedávna odkazoval, že na slobodu sa pýtať nebude. Prešlo pár týždňov a všetko je inak. Žiadosť o prepustenie má na stole piešťanský súd. „Návrh na podmienečné prepustenie odsúdeného z výkonu trestu odňatia slobody podal oprávnený subjekt,“ uviedla pre TV Markíza hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Černák však o prepustenie nežiadal. Mohli tak urobiť prokurátor, riaditeľ väznice, ale aj záujmové združenie. „Súd vo veci nariadil dva termíny verejných zasadnutí, a to 25. apríla a 2. mája 2024,“ dodala Kondákorová. O pár dní tak budú Piešťany najprísnejšie stráženým mestom. Nie je vylúčené, že na bezpečnosť budú dohliadať policajti nielen zo zeme, ale aj zo vzduchu.

Černák v divokých 90. rokoch riadil skupinu, ktorá sa živila vypaľovaním podnikateľov či vraždami na objednávku. Dlho vinu odmietal, no posledné roky spolupracuje s políciou pri objasňovaní najzávažnejších zločinov. K mnohým vraždám sa priznal.

Mikuláš Černák sa narodil 9. decembra 1966 v Brezne. V 90. rokoch sa mal „presláviť“ ako bos banskobystrického podsvetia. Mal zastreliť údajného policajného informátora Jozefa Filipa (september 1994), ako aj nepohodlného bývalého policajta Gustáva Slivenského (marec 1997). Toho mal sám viackrát bodnúť nožom a jeho kumpáni mu následne odrezali hlavu. Černák má byť zodpovedný aj za postrelenie Jozefa Štefana (december 1994), ktorý sa pohyboval v podsvetí, krátkou guľovou zbraňou do hlavy v osobnom automobile. Vozidlo bolo následne aj so Štefanom zapálené. Černák sa mal spolupodieľať i na fyzickej likvidácii Pavla Lenárta (február 1997). Ten bol popravený dvomi ranami do hlavy v Černákovej banskobystrickej kancelárii za jeho prítomnosti.

zdroj: TV Markíza/aktuality.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela