Polícia obvinila rodičov z týrania: Svoje deti mali zamykať, biť reťazami a držať o hlade

Trnavská polícia má na stole hrôzostrašný prípad týrania, ktorého sa mali dopustiť rodičia na svojich štyroch deťoch. Prípad vyšetrujú ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby závažnejším spôsobom konania, formou spolupáchateľstva.

(Autor: FB Polícia SR - Trnavský kraj)

Zámky na izbách a chladničke

Políciu na prípad upozornila škola v okrese Trnava, ktorú dve zo štyroch z detí navštevovali. Najstarší, 12 ročný syn, mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele.

Pri výsluchu policajti zistili, že k bitkám malo dochádzať dlhšie, min. od roku 2020 a otec ich mal biť aj 3 krát do týždňa. Za trest ich mal biť reťazou, remeňom, rukou, zamykať spolu s ostatnými súrodencami vo veku 8, 5 a 3 roky v izbách na zámok a zámky našli policajti aj na chladničke. Ak mali deti neposlúchať, mali byť údajne aj 24 hodín hladné a počas tejto doby mali zažiť aj to, že kým ony hladovali, rodičia pred nimi jedli a provokovali ich.

Hoci k bitkám malo dochádzať najmä zo strany otca, mama detí v tejto výchove otcovi údajne nebránila. Konanie rodičov sa na deťoch malo podpísať nielen na fyzickom ale aj psychickom zdraví.

Rodičia skončili vo väzbe

Ihneď po oznámení školy kontaktovali vyšetrovatelia aj pracovníkov sociálnej právnej kurately a po súhlase prokurátora polícia zadržala podozrivé osoby, 32 ročnú mamu a 47 ročného otca.

Tí skončila v cele policajného zaistenia a krátko na to ich vyšetrovateľ oboch obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Vzhľadom na závažnosť konania zároveň predložil návrh na podnet, aby boli obaja stíhaní väzobne.

S podaným návrhom sa sudca stotožnil, a obe osoby boli hliadkami eskortované do ústavu na výkon väzby. Obvineným môže za takéto konanie hroziť v zmysle zákona strata slobody na 7 až 15 rokov.

Deti im boli odobraté

Všetky deti boli rodičom odobraté. Staršie tri deti skončili v detskom domove a najmladšie z nich, 3 ročný chlapček, bude pravdepodobne umiestnený do profesionálnej rodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia