V oblasti sociálnej a zdravotnej starostlivosti prišli žiadosti o dotácie v objeme 38-tisíc eur

Na schválenie mestskému zastupiteľstvu v Piešťanoch mieri materiál so žiadosťami o schválenie dotácií v oblasti sociálnej pomoci a poskytovania zdravotnej pomoci. V oboch oblastiach o finančnú pomoc figuruje trinásť žiadateľov a dohromady požadujú od mesta sumu 37 705 eur.

V Materskom centre Úsmev sa starajú nielen o voľný čas rodín s deťmi, ale vedia tiež priložiť ruku k dielu, keď ide o skrášľovanie mesta. (Autor: FB Materské centrum Úsmev)

V kategórii poskytovanie sociálnej pomoci a humanitárna starostlivosť najväčší objem finančných prostriedkov, 10-tisíc eur, požaduje Materské centrum Úsmev. Jeho aktivity, tak ako ich samo definuje, slúžia na utužovanie a budovanie zdravých rodinných vzťahov a na podporu spoločne stráveného času rodičov s deťmi.

Druhé v poradí v objeme požiadavky dotácie so sumou 4800 eur je občianske združenie Úsmev pre druhých, za nimi nasleduje Trnavská arcidiecézna charita s požiadavkou na 4000 eur. Podporu od mesta žiada aj Centrum pomoci pre rodinu – pobočka Piešťany v sume 3000 eur, Medzinárodný klub žien v Piešťanoch požaduje 650 eur, ANIMO, o.z., žiada 955 eur, Slovenská únia proti osteoporóze – pobočka Piešťany 1000 eur, Pomoc ohrozenému dieťaťu, o.z., chce 3500 eur a AkSen – aktívny senior, o.z., žiada 2200 eur.

V oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti najväčšiu sumu, 4000 eur, požaduje Asociácia pomoci postihnutým – APPA, po tisícke si od mesta pýta Piešťanská liga proti reumatizmu, o.z., a Liga proti rakovine SR – pobočka Piešťany. Dotáciu v objeme 1600 eur žiada Hospic Matky Božej, o.z.

O výške dotácie, prípadne o jej pridelení, budú v riadnom legislatívnom procese najprv rozhodovať mestské komisie podľa svojho odborného zamerania, následne mestská rada a definitívne slovo bude mať až hlasovanie mestských poslancov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína