Na dotácie do vzdelávania a výchovy vyčlenili 6640 eur, požiadaviek je takmer za deväťtisíc

Mestské zastupiteľstvo bude prideľovať finančnú podporu aj v oblasti vzdelávania, výchovy a rozvoja vedy. Piešťanskí poslanci ešte pri schvaľovaní mestského rozpočtu pre rok 2024 pre túto oblasť vyčlenili 6640 eur, no žiadostí prišlo v celkovej sume 8890 eur.

Piešťanskí „zuškári“ žnú úspechy aj v európskom meradle. Na finále súťaže s názvom Showtime Dance Tour 2023 získali osem zlatých a dve strieborné medaily. (Autor: archív ZUŠ)

Rodičovské združenie pri ZUŠ Piešťany, o.z., požaduje dotáciu 4000 eur na tanečný program vo Videopolis Disneyland Paríž – festival Best Dance Group (úhrada ubytovania). Rodičovské združenie pri ZŠ F. E. Scherera žiada 1200 eur na zastrešenie triedy v prírode. KBT, o.z., požaduje 940 eur na projekt Kniha – pomocník na honoráre pre účinkujúcich, fotoslužby a prenájom priestorov. Osmijanko, n.o., žiada 1200 eur na projekt Čítame s Osmijankom – Pridaj sa aj ty! (zmluvy o dielo, zmluvy pre účinkujúcich, materiálové náklady na workshopy, umelecký program, propagácia, publicita).

Moderné Slovensko dnes, o.z., požaduje 1050 eur na projekt Mediálna gramotnosť: ako sa orientovať v informačnej dobe – cyklus vzdelávacích aktivít (honoráre, materiálové náklady, propagačný materiál, prenájom interiérov a techniky, foto a video služby). Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum požaduje 500 eur na Deň fascinácie rastlinami (záhradnícky, laboratórny a kancelársky materiál, materiál na prípravu potravinových produktov).

Tieto požiadavky sú však v sume 2250 eur nad limit určený zastupiteľstvom. Či sa táto položka v mestskom rozpočte navýši alebo sa bude znižovať požadovaná suma dotácie u jednotlivých žiadateľov, majú právomoc rozhodnúť len poslanci. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína