Dobrovoľní hasiči z Pobedima bilancovali

V hasičskej zbrojnici v Pobedime sa v polovici marca zišli členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO) Pobedim, aby zhodnotili svoju činnosť za uplynulé obdobie a predostreli nové plány.

Uprostred fotografie sú členovia DHZO Lukáš Augustín, Michal Palkovič a Ľuboš Melicher, ktorí zachránili ľudský život počas výjazdu do obce Podolie v júli 2023. (Autor: archív DHZO)

Medzi hosťami bola starostka obce Andrea Augustínová, delegát z ÚzO DPO SR Jozef Kováčik a predseda DHZO Hôrka nad Váhom. Schôdzu viedol tajomník DHZO Matej Palkovič. Predseda DHZO Pobedim Martin Piškula predniesol správu o činnosti zboru. Okrem iných aktivít, ktoré miestni hasiči zorganizovali, spomenul hasičský ples, veľkonočné obrady v kostole, stavanie mája, exkurziu škôlkarov z obce Horná Streda na hasičskej zbrojnici, pravidelné darcovstvo krvi nielen v Pobedime, zakúpenie a montáž dataprojektoru, športový deň členov DHZO, výpomoc pri montáži a demontáži stánkov počas vianočných trhov.

Konali sa aj doplňujúce voľby do výboru DHZO. Zosnulého Silvestra Palkoviča nahradil vo funkcii jeho krstný syn Michal Palkovič. „Veríme, že sa ujme práce ako jeho zosnulý krstný otec,“ zaznelo počas výročnej schôdze. „Z hasičskej zásahovej a preventívnej činnosti spomeniem 47 výjazdov, kde sme riešili požiare, technické zásahy, dopravné nehody a cvičenia a požiarnu hliadku počas žatvy,“ uviedol Piškula.

Počas schôdze odovzdali ďakovné listy trom členom DHZO – Lukášovi Augustínovi, Michalovi Palkovičovi a Ľubošovi Melicherovi, ktorí zachránili ľudský život počas výjazdu do obce Podolie v júli 2023.

Plán práce sa na tento rok nijako zvlášť nelíšil od minuloročného, pribudol však bod, v ktorom sa hovorí o získaní nových členov do dobrovoľného hasičského zboru. Piškula podotkol, že je žiaduce pracovať s mládežou a poďakoval vedeniu obce za spoluprácu, členom zásahovej jednotky za uskutočnené výjazdy a poprial im hlavne šťastný návrat domov z výjazdu k svojim rodinám.

Po oficialitách už v uvoľnenej atmosfére si prítomní pochutili na pohostení, ktoré pripravil Rastislav Čop, a pokračovali v diskusiách.

Martin Piškula, predseda DHZO Pobedim

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida