Štibrányiovci medailoví na šampionátoch v tlaku na lavičke

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. apríla 2024, 08:22

Súrodenci Daniela a Boris Štibrányiovci z Lúky, členovia Klubu silového trojboja a kulturistiky Piešťany, dosiahli počas marca veľmi pekné umiestnenia na Majstrovstvách Slovenska v klasickom tlaku na lavičke v Bratislave i na Majstrovstvách Slovenska v tlaku na lavičke v Bánovciach nad Bebravou.

Daniela skončila v Bánovciach nad Bebravou výkonom 45 kg na druhom mieste v kategórii dorasteniek do 76 kg. (Autor: Ernest Štibrányi)

V Športovej hale BK Lokomotíva sa 16. marca uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v klasickom tlaku (RAW) na lavičke. Bratislava privítala súťažiacich pekným slnečným počasím, ich celkový počet bol 150 a súťažilo sa vo všetkých kategóriách – od dorasteneckých a juniorských až po mužov, ženy a masters. Daniela Štibrányiová súťažila v kategórii dorasteniek do 76 kg a Boris Štibrányi medzi juniormi nad 120 kg.

Keďže silákov bolo naozaj veľa, pri napínavých zápoleniach čas rýchlo ubiehal a k vyhodnoteniu výsledkov prišlo až neskoro večer. Daniela si za výkon 45 kg vybojovala druhú priečku, Boris skončil výkonom 182,5 kg tretí a celkovo v kategórii mužov nad 120 kg obsadil šieste miesto na Slovensku.

Majstrovstvá Slovenska v tlaku (Equipped) na lavičke sa konali 23. marca v Mestskej športovej hale v Bánovciach nad Bebravou. V meste panovalo priam letné počasie a celé námestie bolo ozdobené symbolmi prichádzajúcich veľkonočných sviatkov. Osemdesiatpäť silákov súťažilo od dorasteneckých a juniorských kategórií až po mužov, ženy a masters.

Keďže v tlaku na lavičke sú povolené i podporné vesty, ktoré uľahčujú zdvíhanie činky, a tak umožňujú dosiahnuť vyššie výkony, Daniela aj Boris Štibrányiovci boli znevýhodnení, pretože tieto vesty nemali a súťažili bez ich pomoci – iba „vlastnou silou“ rovnako ako na šampionáte v klasickom tlaku na lavičke. Napriek tomu opäť dosiahli veľmi pekné výsledky, Boris navyše súťažil s bolesťami prsných svalov, ktoré si týždeň predtým „natiahol“.

Daniela skončila výkonom 45 kg na druhom mieste medzi dorastenkami do 76 kg. Boris bol za výkon 170 kg druhý v kategórii juniorov nad 120 kg a celkovo v kategórii mužov nad 120 kg obsadil štvrtú priečku.

Ernest Štibrányi

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina