Mestská polícia za dopravné priestupky vyzbierala vlani takmer 60-tisíc eur

Mestská polícia v Piešťanoch v úvode roka zverejňuje informácie o svojej činnosti za predchádzajúci rok. Podľa tejto správy bol celkový počet príslušníkov mestskej polície (MsP) ku koncu minulého roka tridsaťosem. V štyroch pracovných zmenách sa striedalo 30 príslušníkov, dvaja pracovali v parkovacej službe v 12-hodinových denných zmenách. Vlani policajti zaznamenali viac ako sedemtisíc priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a udelili za ne pokuty v sume 56 905 eur.

(Autor: piestany.sk)

V roku 2023 pracovali v MsP dvaja zástupcovia náčelníka. Náčelník po ukončení výkonu verejnej funkcie (poslanec Národnej rady SR) nastúpil naspäť na svoju pozíciu 1. októbra. V MsP pracujú traja príslušníci na prevencii kriminality a priestupkovom referáte a dve občianske pracovníčky.

Pri výkone služby sa pracovníci MsP zúčastňujú i na rôznych asistenciách, ako sú deložácie, exekúcie, pri doručovaní rozhodnutí okresného súdu, otváraní bytov (v zmysle ustanovenia zákona úmrtie, iné), vykonávajú vyšetrovania k správam o povesti, úzko spolupracujú pri zabezpečovaní miesta trestnej činnosti, pri vyhodnocovaní zaznamenaných trestných činov prostredníctvom monitorovacieho strediska a v neposlednom rade spolupracujú s mestským úradom pri kontrolách jeho rozhodnutí.

Mestská polícia kontroluje mestské objekty s využitím pultu centrálnej ochrany. Systém je napojený na dohliadacie a monitorovacie stredisko MsP. Počas celého roka nebola na chránených objektoch zadržaná žiadna osoba, ktorá by objekt narušila, taktiež nedošlo k ich poškodeniu. Mestskí policajti zabezpečujú aj kontrolu nad dodržiavaním zákonov a všeobecne záväzných nariadení mesta v stavebnej činnosti, odpadovom hospodárstve, čistoty mesta, reklamnej činnosti, odstraňovaní vrakov z miestnych komunikácií a podobne.

Na oddelení prevencie kriminality preventistka v rámci projektu Prevenciou predchádzať represii realizovala prednášky na školách. Mestská polícia organizovala aj bezplatný krúžok sebaobrany pre deti, v rámci neho sa detí venovali bojovému umeniu taekwondo.

Piešťanská MsP pri práci využíva aplikáciu MP Manager. Pomocou tohto softvéru je možné priamo v teréne zaznamenať akúkoľvek udalosť a zároveň všetky tieto udalosti vidí riadiaci veliteľ zmeny i vedenie MsP. Aplikácia umožňuje vytváranie rôznych zostáv výslednej činnosti, vytvárať štatistiky, kontrolovať používanie pokutových blokov, prenášať fotografie a miesto pohybu hliadok, sledovať, či hliadka vykonala úlohy, ktoré jej boli dané.

V minulom roku MsP zabezpečovala aj rôzne kultúrno-spoločenské akcie. Najvýznamnejšie bolo zabezpečenie verejného poriadku počas návštev zo Slovenska i zahraničia, otvorenia letnej kúpeľnej sezóny a pod.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida