EHK: Havranom uniklo finále o gól

  • Hokej / Šport
  • 10. apríla 2024, 00:01

Šiestaci z hokejového klubu HK Havrani Piešťany sa 30. až 31. marca zúčastnili na záver sezóny dvojdňového turnaja Európske hokejové kráľovstvo 2024 v Novom Jičíne. Podujatie malo bohatú účasť v zastúpení klubov nielen z Česka a Slovenska, ale dokonca z Poľska.

Mladí Havrani sa predstavili na kvalitne obsadenom turnaji Európske hokejové kráľovstvo 2024 v Novom Jičíne. (Autor: HK Havrani)

Šiestaci z hokejového klubu HK Havrani Piešťany sa 30. až 31. marca zúčastnili na záver sezóny dvojdňového turnaja Európske hokejové kráľovstvo 2024 v Novom Jičíne. Podujatie malo bohatú účasť v zastúpení klubov nielen z Česka a Slovenska, ale dokonca z Poľska.

Tímy boli rozdelené do dvoch päťčlenných skupín. Systém spočíval v odohraní štyroch zápasov v základnej časti, teda každý s každým v skupine, a následne podľa počtu bodov sa mali vyhodnotiť tabuľky. Po základnej časti nasledovali posledné zápasy o umiestnenie na turnaji.

Havrani vstúpili do turnaja super výsledkom, kde získali proti Liptovskému Mikulášu tri body za výhru a remízu. Následne v priebehu dňa dokázali zobrať dva body za výhru Vsetínu a Vrchlabí. Večer ich čakal posledný zápas proti zmiešanému tímu chlapcov a dievčat – Hokej Srdcem Holky. Aj keď mladíci podali v zápasoch výborné výkony a síl im už neostalo veľa, dokázali vyhrať prvé stretnutie 3:0. Druhý duel prehrali len o gól 1:2, keď v závere odvolali brankára, ale na vyrovnanie im chýbalo trochu šťastia.

Na druhý deň Havrani čakali na dohratie ostatných stretnutí v skupine. Družstvá a zápasy boli také vyrovnané, že do posledného duelu nevedeli, o ktoré miesto budú bojovať. Nakoniec im finále utieklo len o bod, respektíve gól, nakoľko jediný gól mal pre nich cenu zlata. Ďalšie tri tímy nazbierali rovnako ako Piešťany deväť bodov, a tak sa vytvorila tabuľka troch tímov, ktorá rozhodla, že hrali zápas až o piate miesto.

Spočiatku to bolo pre deti sklamanie, nakoľko tvrdo bojovali, no treba povedať, že v tomto prípade im chýbalo trochu športového šťastia. Rodičia ich však povzbudili a Havrani sa aj tak tešili na posledný zápas na turnaji, kde sa stretli s poľským tímom KS Naprzód Janów. Bohužiaľ, nevydaril sa im, i keď ich rodičia na tribúne povzbudzovali. Prehrali o gól s výsledkom 2:3.

Havrani sa po zápase rodičom poďakovali, že ich počas turnaja povzbudzovali a hnali ich za víťazstvami. Odmeny – diplomy a korunku – im do kabíny prišiel odovzdať sám kráľ hokejového kráľovstva. Cenu dal aj rodičom Havranov, ktorí boli ocenení za najlepších fanúšikov turnaja.

Súpiska HK Havrani Piešťany: Riecky, Janiga – Gogola, Rusnák, Ferkodič, Šiška, Telenický, S. Široký, Marcinko, Kubán, Drlička, Koleno, Bernovský, Klučár, Benovič, Čujko, Bielik

Výsledky zápasov:

HK Havrani Piešťany – Draci Liptovský Mikuláš 4:3, 4:4 (Šiška 3, Bielik 2, Kubán, Drlička, Bernovský)

HK Havrani Piešťany – VHK Vsetín 4:1, 0:4 (Rusnák 2, S. Široký, Drlička)

HK Havrani Piešťany – HC Stadion Vrchlabí 1:2, 2:1 (Rusnák, Telenický, Drlička)

HK Havrani Piešťany – Hokej Srdcem Holky 3:0, 1:2 (Drlička 2, Bernovský, Gogola)

Zápas o 5. miesto: HK Havrani Piešťany – KS Naprzód Janów 2:3 (Šiška, Drlička)

Filip Hudec

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián