Winterov putovný pohár zostal zaslúžene na „hotelke”

Na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch sa v utorok 26. marca konal ďalší ročník súťaže Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera. Zúčastnilo sa celkovo 115 súťažiacich z 32 škôl v rámci Slovenskej a Českej republiky. Sily si mladí hoteláci zmerali v piatich disciplínach.

(Autor: Michal Miklovič - Visual content creator/FB Ladislav Blaškovič/FB The Academics of Coffee & Tea)

V škole sa v skorých ranných hodinách schádzali študenti hotelových akadémií a stredných odborných škôl z Čiech, ale aj zo Sniny či Popradu. Spolu až do skorých popoludňajších hodín súťažili v disciplínach Junior Someliér, Teatender, Junior Chocolatier, Barkultur Competition Junior a Barista Cup Junior. V disciplíne Barista Cup Junior sa okrem hlavnej ceny súťaží v piatich poddisciplínach, ako sú najlepšia technika mlynčeka, najlepšia technika, najlepší nápoj a najlepší prvák. Na škole vládol čulý ruch, všade voňala kvalitná horúca čokoláda a návštevníkom sa zbiehali slinky pri pohľade na nádherne vyzerajúce čokoládové pralinky, lákavé nápoje či dokonalú kávu.

Prvé miesta v rámci Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch získali Michaela Bolečková za someliérov, Mia Pikusová v Junior Chocolatier a Vanesa Tomaníková v Junior Bartender. Disciplínu Teatender ovládli Nina Lipárová a Nina Ferancová, ktoré obsadili prvú a tretiu priečku.

Každú z disciplín garantoval uznávaný odborník z praxe, študenti tak mali možnosť stráviť deň pod dohľadom skutočných profesionálov. Keďže zriaďovateľom školy je Trnavský samosprávny kraj, súťaž si ani tento rok nenechal ujsť župan Jozef Viskupič, primátor Piešťan Peter Jančovič a rôzne kapacity z bartender sveta.

Odborníci, ktorí vyhodnocovali súťaže, sa zhodli, že nájsť víťaza vôbec nebolo jednoduché. „Zhodli sme sa aj s porotcami, že takto vysokú úroveň podujatia sme ešte nemali. Všetci súťažiaci sú mimoriadne profesionálni a to sú ešte len študenti. Latka je nastavená veľmi vysoko a nové školy, ktoré by sa aj chceli zúčastniť, nemôžu, lebo to nevedia dohnať,“ spomenul v príhovore riaditeľ hotelovej akadémie Ladislav Blaškovič.

Pri slávnostnom vyhlasovaní cien panovala v aule dobrá nálada a študenti svojich favoritov hlasno povzbudzovali. Putovný pohár Ľudovíta Wintera získala opäť piešťanská „hotelka“, ktorej štyria žiaci excelovali v štyroch kategóriách z piatich.

Po odovzdaní cien nasledoval raut, ktorý pripravili hoteláci a ktorý ako vždy nielen výborne chutil, ale aj dobre vyzeral.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland