Mesto rozdeľuje športové dotácie: Žiadostí je takmer za 300-tisíc, k dispozícii je len 100-tisíc eur

Do mestských odborných komisií, do mestskej rady a následne do zastupiteľstva smerujú žiadosti piešťanských organizácií a klubov o dotácie pre ich športové aktivity. A tak ako každý rok je objem finančných požiadaviek násobne väčší ako poslanci v mestskom rozpočte na tento účel vyčlenili. Orgány samosprávy sa tak budú musieť vysporiadať, ako rozdeliť vyčlenených 100-tisíc eur pre dvadsaťdeväť žiadateľov, keď súčet ich požiadaviek je v hodnote 266 658 eur.

(Autor: piestany.sk)

Najväčší objem dotácie od mesta žiadajú mládežnícki hokejisti z HK Havrani Piešťany, o.z., na zabezpečenie tréningového a zápasového procesu, štartovné, výstroj a tréningové pomôcky, prenájom ľadu a športovísk (telocvičňa, plaváreň, posilňovňa, regenerácia, vonkajšie ihriská), náklady spojené s organizáciou zápasov, cestovné náklady na zápasy družstiev, úhrada štartovného vo výške 40-tisíc eur.

Športový plavecký klub Kúpele Piešťany žiada dotáciu na prenájom bazéna a štartovné na preteky vo výške 12-tisíc eur. Ďalší oddiel piešťanský plavcov – Piešťanský plavecký klub, o.z. – žiada dotáciu na prenájom bazénov, telocvične a štartovné na pretekoch v objeme 10 890 eur.

Hádzanársky klub MHK Piešťany, o.z., žiada dotáciu na prenájom telocviční, mládežnícky kemp a športový materiál vo výške 13-tisíc eur. Tenisový klub Kúpele Piešťany žiada dotáciu na nákup tenisových lôpt, pomôcok pre tenisový a kondičný tréning, sietí, umelých tenisových čiar, kúpu a potlač klubového oblečenia vo výške 12 600 eur.

Basketbalový klub mládeže Piešťany žiada dotáciu na projekt Piešťanské Čajočky, a to konkrétne na prenájom tréningových priestorov, prenájom zápasových priestorov, náklady spojené s účasťou družstiev klubu na sústredeniach, turnajoch, na prípravných a súťažných zápasoch, cestovné náklady na zápasy družstiev a na turnaje družstiev, na úhradu výdavkov na športové oblečenie hráčok, úhradu rozhodcovských poplatkov za zápasy, úhradu poplatkov do Slovenskej basketbalovej asociácie vo výške 20-tisíc eur.

Prvý futbalový klub Piešťany žiada o financie na dopravu na športové podujatia, služby športových odborníkov, administratívne poplatky SFZ a organizáciu zápasov/zberné faktúry SFZ, športové a materiálne zabezpečenie na projekt Rozvoj telesnej kultúry a telovýchovy v športe futbal vo výške 30-tisíc eur.

Naopak najmenej financií od mesta požaduje Klub slovenských turistov Tesla Piešťany, a to na Štefanský výstup na Zlatý vrch, na turistické odznaky, propagáciu podujatia, organizačné výdavky vo výške len 500 eur.

Kompletný zoznam žiadateľov, ako aj ich finančné požiadavky vám prinášame v tabuľke.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund