Kvetinové umenie žiakov z Rakovíc zaznamenalo triumf na súťaži Veľká noc v Pruskom

  • Mladí dnes / Školy
  • 29. marca 2024, 00:01

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetín s názvom Veľká noc v Pruskom sa konal vo štvrtok 21. marca. Táto prestížna udalosť, ktorá sa uskutočnila v priestoroch Strednej odbornej školy Pruské, privítala talentovaných kvetinových dizajnérov z rôznych kútov Slovenska. Spojená škola Rakovice sa tiež zúčastnila tejto výnimočnej súťaže a poslala svojich troch nadaných žiakov, aby reprezentovali svoj talent a tvorivosť.

Karolína Kolláriková (vpravo) z tretieho ročníka získala prvé miesto, druháčka Ema Mráziková skončila druhá a prvák Šimon Kňažský obsadil piatu priečku. (Autor: Miroslava Jurčišinová)

V úvodnom kole, kde dominuje atmosféra jari, žiaci ukázali umelecké zručnosti a nápady pri tvorbe jarných kytíc pod názvom Jarný dotyk prírody. Táto disciplína bola zameraná na spojenie krásy kvetov s prírodnými prvkami, čím sa snažila vyjadriť prebúdzajúcu sa energiu a život v jarnom období.

V druhej disciplíne sa súťažiaci venovali vytváraniu jarných kvetinových dekorácií do interiéru pod názvom Dajme veciam druhú šancu. Ich úlohou bolo vytvoriť dekoráciu, ktorá by v sebe niesla myšlienku obnovy a oživenia prostredníctvom recyklovaných materiálov. Táto disciplína kládla dôraz nielen na estetický dojem, ale aj na tvorivý prístup a schopnosť transformovať bežné predmety do umeleckých diel.

Nakoniec tretia disciplína – kvetinový venček na hlavu s názvom Nežné pohladenie jari – bola zameraná na vytvorenie kvetinového aranžmánu vhodného na nosenie ako ozdoba hlavy. Účastníci museli vytvoriť venček, ktorý by zdôrazňoval jarnú krásu a náladu.

V každej z disciplín mali študenti na vytvorenie svojho umeleckého diela 60 minút, čo predstavovalo skutočnú výzvu a test ich schopností a rýchlosti. Žiaci Spojenej školy Rakovice sa umiestnili na významných pozíciách. Karolína Kolláriková z tretieho ročníka získala prvé miesto, Ema Mráziková z druhého ročníka sa umiestnila na druhej priečke a prvák Šimon Kňažský zaslúžene obsadil piate miesto.

Je pre nás veľkou cťou pozorovať, ako sa naši žiaci vyznamenali v takejto konkurencii. Ich úspech je odrazom ich tvrdej práce, oddanosti i skvelej prípravy, ktorú im poskytli učitelia Mária Bučková, Beáta Mičkyová a Miroslava Jurčišinová. Gratulujeme všetkým víťazom a účastníkom. 

Klaudia Vaculová

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila