Malí i veľkí muškári, bežte do Ratnoviec!

Posledný marcový víkend v Ratnovciach sa bude niesť v znamení muškárenia. Stretnutie vyznávačov rybárskeho pozdravu „Petru zdar!“ je určené pre všetkých priaznivcov muškárenia – úplných začiatočníkov, pokročilých aj majstrov.

V sobotu 30. marca a v nedeľu 31. marca odovzdajú skúsení rybári svoje rady ohľadom viazania mušiek menej skúseným začiatočníkom. (Autor: archív Jaroslava Helera)

Počas dvoch dní – v sobotu 30. marca a v nedeľu 31. marca – odovzdajú skúsení rybári svoje rady ohľadom viazania mušiek menej skúseným začiatočníkom. Pôjde i o neviazanú komunikáciu o čomkoľvek z oblasti muškárenia. „Samozrejme, aj si zasúťažíme,“ uviedol pre Piešťanský týždeň šéf Detských rybárskych krúžkov, Jaroslav Heler. Ak niekomu bude chýbať potrebný materiál na muškárenie, je možné si ho na tomto podujatí zadovážiť.

„Na seminári sa pod vedením skúsených profesionálov deti aj dospelí naučia viazať umelé mušky, loviť na mušky a na prednáškach sa dozvedia množstvo zaujímavých informácií. Tiež zažijú sobotné celodenné viazanie streemrov a mušiek pre začiatočníkov,“ doplnil Heler.

Informácie o muškárskej sekcii pri Slovenskom zväze športového rybolovu (SZŠR), ale i možnosti registrácie za členov SZŠR či diskusiu bude viesť Michal Leibiczer zo SZŠR. Ďalší lektor Tomáš Vítek predvedie mnoho zo svojho viazacieho umenia a Ľubomír Kordoš odovzdá všetkým účastníkom seminára svoje skúsenosti o viazaní mušiek. Ján Slaninka, ktorý si vo svetových oceánoch zmeral sily s mnohými veľkými rybami, sa podelí o svoje zážitky. Stretnete a porozprávate sa tu aj s Petrom Sýkorom, veľkým viazačom a bojovníkom na súťažiach v muškárení. Rybár Peter Vrablec vás naučí, ako správne reagovať na pohyb rýb, ktoré zberajú hmyz. Kedy použiť suchú a kedy mokrú mušku, ako a podľa čoho si spraviť vhodnú mušku, ako aj ďalšie rady z osobných skúseností.

Súboj o najkrajšiu muchu sa uskutoční aj medzi konferenciermi podujatia – hercom Slovenského národného divadla Ivanom „Tulim“ Vojtekom a Jaroslavom Helerom – v sobotu 30. marca o druhej popoludní. Obaja prvýkrát budú uväzovať muchu a určite pritom padne aj nejaký dobrý vtip alebo príhoda.

V duchu hesla „Viažeme, dokedy vládzeme,“ je na sobotu večer naplánované spoločné nočné viazanie mušiek spojené so súťažou Vizuálne najkrajšia umelá mucha večera. Víťaza odmenia skvelými ponožkami, podkolienkami a nadkolienkami. V nedeľu sa uskutoční súťažné viazanie umelých mušiek detí a juniorov.

K dispozícii bude takmer kompletné portfólio z oblasti fly fishin. Budete si môcť nielen zakúpiť, ale hlavne vyskúšať a ohmatať prémiové materiály. V prípade zapojenie do aktivít spojených s viazaním mušiek je treba si priniesť predlžovačku, zverák, lampičku a viazací materiál. Strava a občerstvenie je zabezpečené.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila