Boxerské rukavice ako najdôležitejšia súčasť výbavy každého boxera – na čo sa zamerať pri ich výbere?

  • Inzercia
  • 28. marca 2024, 15:23

Boxerské rukavice nie sú len symbolom bojového športu, ale aj nevyhnutnou súčasťou výbavy každého boxera. Ich správny výber je rozhodujúci pre pohodlie pri tréningu, ochranu rúk a účinnosť úderov. Bližšie sa pozrieme na to, na čo sa zamerať pri výbere boxerských rukavíc, aby spĺňali požiadavky začiatočníkov aj pokročilých boxerov.

(Autor: leone-shop.sk)

Ktoré boxerské rukavice si vybrať?

Na trhu sú rôzne typy boxerských rukavíc, ktoré sa okrem iného líšia materiálom konštrukcie, hmotnosťou alebo účelom. Patria medzi ne tréningové rukavice, sparingové rukavice, vreckové rukavice a bojové rukavice. Pri výbere rukavíc je vhodné vybrať si profesionálny boxerský obchod a zvážiť účel rukavíc – či sa budú používať najmä na tréning vreci alebo na sparing so súperom.

Materiál konštrukcie – koža alebo syntetika?

Boxerské rukavice z prírodnej kože sa považujú za najodolnejšie a najpohodlnejšie. Zabezpečujú dobré odvetrávanie ruky, čo je dôležité počas intenzívneho tréningu. Kožené rukavice sú však drahšie ako syntetické, preto začínajúci boxeri často siahajú po lacnejších syntetických modeloch. Treba však mať na pamäti, že rukavice zo syntetických materiálov sa môžu rýchlejšie opotrebovať a nemusia poskytovať takú ochranu ruky ako ich kožené náprotivky.

Hmotnosť rukavíc – akú si vybrať?

Hmotnosť boxerských rukavíc má priamy vplyv na ich ochranné vlastnosti a účinnosť úderov. Čím sú rukavice ťažšie, tým lepšie chránia ruky pred zranením, ale môžu ovplyvniť rýchlosť úderov. Ľahké rukavice umožňujú rýchlejšie údery, ale neposkytujú rovnakú ochranu rúk. Pre začínajúcich boxerov sa odporúčajú rukavice s hmotnosťou 12 oz alebo 14 oz, pokročilí boxeri môžu siahnuť po ťažších modeloch.

Veľkosť a strih rukavíc

Správne nasadenie rukavíc na ruku je rozhodujúce pre pohodlie pri tréningu a ochranu pred zranením. Rukavice by mali byť dostatočne priliehavé, aby sa počas cvičenia nezošmykli z ruky, ale zároveň by nemali vyvíjať tlak na prsty alebo zápästie. Dobre padnúce rukavice vám umožnia voľne ohýbať a narovnávať prsty a udržiavať správnu polohu ruky pri vykonávaní úderov.

Výber správnych boxerských rukavíc je rozhodujúci pre pohodlie pri tréningu, ochranu rúk a účinnosť úderov. Stojí za to venovať pozornosť ich typu, materiálu konštrukcie, hmotnosti a prispôsobeniu sa ruke a mať istotu, že sa počas tréningu nezraníte.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila