Plavci ŠPK Kúpele získali v Žiline najviac medailí

  • Plávanie / Šport
  • 27. marca 2024, 00:01
Na kilometrovej trati obsadili dievčatá ŠPK Kúpele celý stupeň víťazov: (zľava) druhá Nelly Gáliková, prvá Nina Frištáková a tretia Nina Pecháčová. (Autor: archív ŠPK Kúpele)

Dvadsať pretekárov ŠPK Kúpele Piešťany si zo žilinskej vody odviezlo domov 15 medailí, najviac zo všetkých zúčastnených klubov. Najúspešnejšia bola Natália Ertlová, keď si majstrovský titul vyplávala na 5 km medzi mladšími juniorkami. Rastislav Čačík vybojoval v kategórii mladších juniorov striebornú medailu a zaplávaným časom splnil limit pre účasť na júlových majstrovstvách Európy juniorov vo Viedni. Na majstrovskej 3 km trati sa o striebro a bronz úspešne popasovali Milica Martinkovičová a Michaela Csenkyová, ktoré v tomto poradí aj stáli na stupni víťazov.

Natália Ertlová si titul vyplávala na 5 km medzi mladšími juniorkami.

Na kilometrovej trati obsadili dievčatá ŠPK Kúpele celý stupeň víťazov. Titul si vybojovala Nina Frištáková, strieborná bola Nelly Gáliková a bronzom dekorovali Ninu Pecháčovú. Prvé miesto si vyplávala Vivien Jägrová na 1 km medzi 10-ročnými dievčatami. Tamara Sára Žažová brala striebro a Marianna Schultzová bronz na 1 km medzi 11-ročnými dievčatami. Linda Mocháková medzi 14-ročnými na 3 km zaplávala osobný rekord a v Slovenskom pohári sa postavila na prvý stupienok. Na 1 km trati hodnotenej v Slovenskom pohári si urobila Sabína Bališová radosť vyplávaním striebornej medaily medzi 14-ročnými dievčatami.

Rastislav Čačík vybojoval v kategórii mladších juniorov striebornú medailu.

V kategórii Masters na 3 km si majstrovský titul vybojovali Anna Kičinová a Pavel Škodný, po bronzový vavrín sa podarilo doplávať Michaele Kičin.

Plavci ŠPK Kúpele úspešne začali jarnú časť sezóny. Čaká ich príprava na leto a séria bazénových kontrolných pretekov, do ktorých im prajeme veľa šťastia.

Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila