V zabudnutej časti mesta majú po rokoch tmy verejné osvetlenie

Pouličné osvetlenie nie je všade v Piešťanoch samozrejmosťou. Niektoré odľahlejšie časti mesta doteraz nemajú osvetlenie. Jednou z nich bola aj oblasť nazývaná Nový dvor alebo Orviský majer na Orviskej ceste. Za areálom bývalého družstva sú štyri obytné domy, ktorých obyvatelia tam doteraz žili v tme.

(Autor: dan)

„Tento rok Služby mesta Piešťany nainštalovali dve solárne lampy verejného osvetlenia na Orviskej ceste – Nový dvor. Celkové náklady za inštaláciu boli 1080 eur. Finančné prostriedky na inštaláciu solárnych lámp neboli plánované. Požiadavky vyplynuli z podnetov občanov a z technických možností pripojenia na sústavu elektrickej siete v meste Piešťany,“ hovorí o inštalácii lámp Ladislav Bábik, vedúci Strediska správy a údržby majetku Služieb mesta Piešťany.

Minulý rok boli rovnaké typy solárnych LED svietidiel osadené aj na cintoríne na Bratislavskej ceste a na chodníku, ktorý spojuje Vážsku ulicu s chodníkom na vale. Solárny typ lámp bol ideálny, pretože v uvedených miestach nevedie kabeláž verejného osvetlenia, takže iné lampy by nemali byť ako pripojené do siete.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián