Mesto rozdelilo 100-tisíc eur na štyridsaťtri podujatí

Pracovná skupina zriadená primátorom Petrom Jančovičom už rozdelila sumu 100-tisíc eur na projekty, ktoré sa budú realizovať v roku 2024 v Piešťanoch. Ide o celý objem financií, ktoré ako členský príspevok na chod Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany vyčlenili v mestskom rozpočte poslanci.

Takmer tretina peňazí, 29-tisíc eur, pôjde na otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. (Autor: MsÚ Piešťany)

Poslanci na návrh vedenia radnice pred časom schválili uznesenie, podľa ktorého celý dobrovoľný členský príspevok mesta určený na chod OOCR Rezort Piešťany bude prerozdelený na aktivity v rozhodovacej kompetencii mesta. Primátor na tento účel zriadil pracovnú skupinu zloženú z jediného mestského poslanca Jozefa Drahovského a šiestich radničných úradníkov. Tá na základe podkladov, ktoré získala od Rezortu Piešťany, prerozdelila sumu 100-tisíc eur štyridsiatim trom aktivitám.

Najväčší objem peňazí, takmer tretinu z celého balíka, pridelili na Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, a to v objeme 29-tisíc eur. Po 10-tisíc získali Piešťanské Zlaté stuhy, Piešťanský divadelný festival, filmový festival Cinematik, ale i podpora prevádzky letného kúpaliska Eva.

Päťtisíc eur pôjde na národnú súťaž vo viazaní a aranžovaní kvetov Victoria Regia, tritisíc eur sa ušlo Tradičným umeleckým remeslám a rovnaká suma aj pre 69. music festival Piešťany Musica Bohemica. Zvyšní žiadatelia dostali podstatne nižšie sumy.

Kompletný zoznam aktivít, ktoré sa pracovná skupina zostavená primátorom rozhodla v tomto roku podporiť, uvádzame v tabuľke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela