V Starej lekárni ožilo umenie aj pre nevidiacich

V priestoroch Starej lekárne v Piešťanoch sa v piatok 8. marca konala vernisáž výstavy s názvom Krajina je život. Zaujímavé obrazy vystavuje akademický maliar Dušan Sekela.

Maliara Dušana Sekelu (vľavo) predstavil na vernisáži kurátor Ľuboslav Moza. (Autor: dan)

Ako hovorí kurátor tejto výstavy Ľuboslav Moza, „Dušan Sekela je jedným z tých výtvarníkov, ktorému treba prívlastok výnimočný pridať“. Rovnako výnimočné sú i jeho obrazy, trojrozmerné diela plné farieb a tvarov, ktoré vyvolávajú pri každom pohľade iné pocity a asociácie a nikdy neomrzia.

Autorove väčšie majestátne diela môžete vidieť vo výstavnej sieni Mólo na Kolonádovom moste. Nikto nepochybuje, že sa o ne strhne bitka. Dušan Sekela je totiž charizmatický muž s hlbokou osobnosťou a jeho charizmu vidieť v každom diele. Počas maliarskej kariéry prešiel niekoľkými vývojovými etapami, aby dosiahol dnešné výnimočné miesto. Jeho súčasné obrazy hrajú kolorovanými tvarmi, ktoré dávajú zmysel nášmu životu. Tým, že sú všetky trojrozmerné a na každom sú vrstvené farby, sú dokonalým príkladom výtvarného umenia aj pre nevidiacich, ktorí hmatom dokážu s ľahkosťou uchopiť dielo.

Výnimočnú výstavu si môžete pozrieť do 12. apríla v Starej lekárni a vo výstavnej sieni Mólo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina