Hasiči z Pobedima si zrekonštruovali kuchyňu

Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si môžu po či pred hasičským zásahom pripraviť aj ohriať jedlo, trvala približne dva mesiace. Hasiči časť zariadenia získali od obce, ostatné uhradili z vlastných zdrojov.

(Autor: DHZO Pobedim)

„S kompletnou rekonštrukciou sme začali na začiatku novembra minulého roka. Najskôr sme vypratali a odviezli starú kuchynskú linku a potom nasledovali stavebné práce – oprava stien, obloženie pracovnej časti linky, vymaľovanie, preloženie ohrevu vody a príprava elektriky. Namontovali sme tiež nové zásuvky i prípojky,“ uviedol veliteľ DHZO Pobedim, Martin Piškula.

Obec Pobedim zakúpila svojim hasičom nové spotrebiče, elektrickú rúru a indukčnú dosku v hodnote asi 400 eur, následne preplatila i zakúpený stavebný materiál za 170 eur. Po vymaľovaní získali hasiči časť kuchynskej linky z jedálne obecného úradu, ktorú vlastnila obec a nepoužívala ju, a vzápätí im stolár Peter Dudášik zhotovil ďalšie časti a vytvoril tým komfortnú a modernú kuchynskú linku, ktorú uhradil dobrovoľný hasičský zbor zo svojich finančných zdrojov. Chýbal už len digestor, ten si kúpili na začiatku februára za 64 eur. Odsávač pár im osadil a spojazdnil Pavol Vakoš spolu s Máriom Ješkom, Martinom Piškulom a Miroslavom Piškulom.

Kuchyňa tak bola 9. februára pripravená na prevádzku. Ešte si vyžiada malé doplnky, ale tie v krátkom čase členovia DHZO Pobedim zrealizujú.

Na rekonštrukcii sa podieľali: Martin Piškula, Lukáš Augustín, Miroslav Piškula, Pavel Kotleba, Pavol Vakoš, Mário Ješko, Ľuboš Melicher, Katarína Piškulová, Veronika Palkovičová, Tomáš a Peter Dudášikovci a Michal Palkovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila