„Hotelka“ najlepšia stredná odborná škola v okrese, no slušné umiestnenie získala aj v rámci kraja či Slovenska

  • Školy / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 15. marca 2024, 00:01

V Piešťanskom okrese sídlia štyri stredné odborné školy, ktorých zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj. Priamo v kúpeľnom meste sa nachádzajú Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, Stredná priemyselná škola elektrotechnická a Stredná odborná škola obchodu a služieb. V neďalekých Rakoviciach je Spojená škola.

Najlepšou strednou odbornou školou v regióne je Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera. (Autor: FB Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera Piešťany)

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera je v rebríčku Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) v Trnavskom kraji na štvrtej priečke. V rámci celoslovenského hodnotenia jej prináleží 27. pozícia. INEKO slovne ohodnotil „hotelku“ ako školu s výbornými výsledkami žiakov. Pri maturite zo slovenčiny žiaci dosahujú výsledky nad celoštátnym priemerom, rovnako výsledky nad celoštátnym priemerom dosahujú pri maturitách z angličtiny. Výsledky maturít z matematiky v hodnotení tejto školy nie sú uvedené. Školu navštevuje 604 žiakov a o ich vzdelanie sa stará 46 pedagógov.

Druhou najlepšou v okrese, 19. v kraji a 148. v rámci Slovenska je Stredná priemyselná škola elektrotechnická na Brezovej ulici. INEKO ju slovne ohodnotil ako školu s dobrými výsledkami žiakov. Pri maturite zo slovenčiny a angličtiny si žiaci udržujú výsledky nad celoslovenským priemerom, pri maturite z matematiky je to mierne pod celoštátnym priemerom. Školu navštevuje 362 žiakov, k dispozícii majú 39 pedagógov.

V rebríčku INEKO je tretia v rámci okresu, 31. v kraji a 308. na Slovensku Stredná odborná škola obchodu a služieb na Mojmírovej ulici. Slovne ju inštitút hodnotí ako školu s podpriemernými výsledkami žiakov a presne také – pod slovenským priemerom – sú aj výsledky maturít žiakov. Školu navštevuje 295 žiakov, venuje sa im 35 pedagógov.

Spojenú školu v Rakoviciach eviduje INEKO vo svojom rebríčku bez určenia poradia. Školu navštevuje 224 žiakov, k dispozícii majú 32 pedagógov. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund