Cyklopotenciál regiónu porastie

V posledných týždňoch ma veľmi potešila informácia, že sa konečne začalo pracovať na vybudovaní cyklotrasy medzi Piešťanmi a Vrbovým. Oceňujem iniciatívu zainteresovaných ľudí v Združení obcí Zelená cesta, ktorí sa dlhé roky nevzdávali tejto myšlienky a vytrvalo sa snažili splniť všetky náležitosti, aby sa cyklocesta stala realitou.

Tomáš Horký (Autor: red)

Piešťanský región je, čo sa týka jazdy na bicykli, veľmi silný a možnosti i infraštruktúra sa za posledné roky rapídne skvalitnili. Spomenúť možno hlavne Vážsku cyklomagistrálu, ktorá ponúka krásne podmienky pre jazdu na bicykli na komunikácii na to určenej, ktorá je hlavne bezpečnou.

V súčasnosti medzi Piešťanmi a Vrbovým neexistuje žiadna bezpečná cesta pre cyklistov, iba veľmi frekventovaná cesta druhej triedy č. 499, ktorá nemá dostatočne široké krajnice. Sám som cyklistickým nadšencom a už sa teším, keď bude táto cyklotrasa v prevádzke, keďže, ako som už spomenul, presúvať sa medzi Piešťanmi a Vrbovým býva často „o držku“. Dva atraktívne cykloregióny, ako sú Piešťany a kopanice, budú mať skvelú spojnicu, ktorá bude bezpečná.

Zaiste to bude fajn v teplejších mesiacoch pre ľudí, ktorí na cestu do práce využívajú ako dopravný prostriedok práve bicykel, keďže je tento úsek plný rôznych firiem, ktoré zamestnávajú veľa ľudí z regiónu.

Cykloturizmus je rýchlo sa rozvíjajúcim odvetvím cestovného ruchu a Piešťany ako mesto s veľkým potenciálom majú ďalší benefit, ako prilákať turistov, ktorí si môžu spríjemniť pobyt športovou aktivitou.

Taktiež je skvelou správou, že sa na tento projekt dokázali získať peniaze z Plánu obnovy EÚ. Bodaj by sa darilo zo zdrojov Európskej únie financovať aj ďalšie projekty, ktoré by zveľaďovali Piešťany a celý región.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea