Myška súčasťou delegácie mládežníckych parlamentov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. marca 2024, 00:01

Občianske združenie Myška z Piešťan sa počas víkendu 23.-25. februára zapísalo do histórie svojou prvou účasťou v delegácii mládežníckych parlamentov.

Delegácia z Piešťan v priestoroch mládežníckeho parlamentu v Lučenci. (Autor: OZ Myška Piešťany)

Mládežnícky parlament z Trnavy spolu s nádejnými členmi nového mládežníckeho parlamentu navštívili Zvolen, kde sa stretli s hlavnými predstaviteľmi tamojšieho mládežníckeho parlamentu a s niektorými mestskými poslancami. Diskutovali o možnostiach prepojenia mládežníckeho parlamentu s mestom a miestnymi organizáciami. Jedenapoldňová návšteva zahŕňala nielen diskusie, ale aj prehliadku Zvolena.

Cesta pokračovala do Lučenca, kde na delegáciu čakal mládežnícky parlament a niektorí poslanci mesta na diskusii o výhodách a nevýhodách mládežníckych parlamentov. Delegácia tiež navštívila co-workingové centrum Space, kde sa uskutočnila komentovaná prehliadka.

Hlavným odkazom stretnutí bola myšlienka, že všetko sa dá dosiahnuť a mladí sú našou budúcnosťou. Vďaka prepojeniam je možné získavať overené know-how, užitočné rady a kontakty pre tvorbu dobrých podmienok pre mladých v našich mestách. Je to veľmi potrebné a prináša to úžitok pre celú spoločnosť.

Koordinátorka mládeže Naďa Bohinská, Lukáš Hrošovský a národná koordinátorka mládeže Lucia Šepeľová považujú tieto stretnutia za kľúčové pri budovaní nových mládežníckych parlamentov: „Odovzdávanie si skúseností a porovnávanie spolupráce v rámci krajov posúva celý projekt vpred.“

Projekt mládežníckych parlamentov, ktorý doteraz zahŕňal návštevy miest Trnava, Zvolen a Lučenec, pokračuje s plánovanými návštevami v Skalici, Senici, Martine a Dolnom Kubíne.

„Občianske združenie Myška ďakuje za podporu a finančné zdroje na pokrytie delegácie z Piešťan programu Erasmus+ a OZ Myška Piešťany. Vďaka patrí aj našim nádejným členom – študentom vysokých a stredných škôl z Piešťan,“ dodal Ivan Samko, zakladateľ OZ Myška.

zdroj: OZ Myška Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina