Najlepším gymnáziom v kraji je piešťanské

Podľa Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) najlepším gymnáziom v Trnavskom kraji je Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch s hodnotiacou známkou 8,2. Minulý rok získalo hodnotenie 7,8. Polepšilo si aj v celoslovenskom rebríčku tohto typu stredných škôl, kde sa posunulo z vlaňajšej 23. pozície na 15. miesto zo 166 hodnotených gymnázií.

(Autor: INEKO/Supa)

INEKO slovne hodnotí Gymnázium Pierra de Coubertina ako strednú školu s vynikajúcimi výsledkami žiakov. V oblasti maturít zo slovenského jazyka so 70,1 percentom sú vysoko nad priemerným hodnotením ostatných gymnázií. Pri maturite z matematiky sú s hodnotením 56,86 percenta tesne pod celoslovenským priemerom. Pri maturitách z angličtiny na úrovni B2 či C1 sú žiaci hodnotení vysoko nad celoslovenským priemerom. Piešťanské gymnázium navštevuje 601 žiakov a venuje sa im 50 pedagógov.

Výsledky druhého gymnázia v okrese hodnotí INEKO ako školu s veľmi dobrými výsledkami žiakov a Gymnázium Jána Baltazára Magina vo Vrbovom si tiež v hodnotení polepšilo. V rámci celoslovenského rebríčka sa umiestnilo na 73. pozícii, minulý rok im patrila až 95. priečka. V rámci Trnavského kraja je vrbovské gymnázium v rebríčku šieste najlepšie. V oblasti maturít zo slovenského jazyka a matematiky sú žiaci vo výsledkoch pod celoštátnym priemerom. Vyššie hodnotenie, ako je celoslovenský priemer gymnázií, dosahujú žiaci tohto gymnázia len pri maturitách z angličtiny. Školu navštevuje 201 žiakov a venuje sa im 22 pedagógov.

Pri hodnotení gymnázií ide hlavne o externú časť a písomnú formu internej časti maturít i o mimoriadne výsledky žiakov. Nezamestnanosť po ukončení školy má v hodnotení pri stredných odborných škôl vyššiu váhu než v prípade gymnázií, pretože absolventi gymnázií zväčša pokračujú v štúdiu na vysokých školách. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund