Starší dorastenci PFK s novým trénerom

  • Šport / Futbal
  • 5. marca 2024, 00:01

Starší dorastenci PFK začnú jarnú časť sezóny s novým trénerom. Adama Doktora nahradila nová tvár v piešťanskom futbalovom klube – Zdeno Hrehor. Z predchádzajúcich pôsobísk v AS Trenčín či v ŠKF Sereď má bohaté trénerské skúsenosti. Veríme, že do mužstva prinesie dobrú náladu, rešpekt a dobré výsledky.

Zdeno Hrehor trénoval v minulosti mládež v Trenčíne či Seredi. (Autor: PFK Piešťany)

Ako hodnotíte doterajší priebeh zimnej prípravy s U19?

Prípravu zatiaľ hodnotím z pohľadu samotného plnenia stanovených vecí pozitívne. Trápia nás však choroby a zranenia, čiže sa nestretávame v plných počtoch.

Stanovili ste si počas jarného obdobia nejaké ciele?

Ciele sú byť súdržní, trénovať a hrať ako tím. Chcem, aby sa chlapci rešpektovali a dôverovali si navzájom. Pre mňa je veľmi dôležité, aby sme boli jedna veľká partia.

Akým štýlom hry by sa mal vyznačovať váš tím?

Som vyznávačom držania lopty, taký tiki-taka španielsky štýl. Niekto si možno povie, že tento spôsob hry ide do zabudnutia, ale nezabúdajme na to, že vždy je lepšie loptu držať, ako ju naháňať.

Plánujete posilniť káder vzhľadom na jeho súčasnú konkurencieschopnosť v tretej lige dorastencov?

Vážim si chlapcov a káder, ktorý mám k dispozícii. Nebudeme sa posilňovať, ale hráčov môžeme presúvať medzi kategóriami U19 a U17 v závislosti od ich výkonov, nakoľko mám aj ja veľa chlapcov ročníka 2007, ktorí môžu hrať ešte za U17. A naopak môže vyskočiť hráč ročníka 2008, čo bude vyčnievať. Budeme hrať s chlapcami z Piešťan a okolia, ktorí sú tu doma a vážia si klub.

Aké úlohy a očakávania máte voči hráčom v rámci ich individuálneho rozvoja počas prípravy?

Jednoznačne musíme zlepšiť defenzívu celého tímu počnúc útočníkmi, končiac brankármi. Tu nás tlačí topánka. Hráčov individuálne rozvíjať netreba. Kto neovláda herné činnosti jednotlivca, nemá v tretej lige U19 čo hľadať. My sa rozvíjame hlavne na úrovni taktickej a teoretickej v rámci celého tímu. 

zdroj: PFK

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana