Prajem vám plno Bubliniek

Pamätáte si na svoje jarné prázdniny? Tí, čo milovali aj milujú lyžovačky. A práve lyžovaním a športom, pobytom v prírode žili počas jarných prázdnin. Radi by sa na ne vydali aj dnes, ale vraj sneh sa topí a lyžiarske strediská rušia objednávky.

(Autor: red)

Želám preto všetkým učiteľom, vychovávateľkám i pracovníkom v školstve a hlavne žiakom a študentom, aby si našli tú svoju „správnu lyžovačku“ síce na blate, ale k prospechu ich zdravia – hlavne toho duševného, pretože minule mi jedna učiteľka prezradila, že nielen za katedrou, ale aj pred ňou sú ľudia „na práškoch.“ Nuž, doba je krutá. Preto s ňou treba bojovať optimistickými zbraňami: pohybom na čerstvom vzduchu.

Ako som už spomínala, na horniakoch sa topí sneh i ľad a tu, u nás, na dolniakoch mám už doma na dvore v črepníkoch vyklíčené rajčiny. Vraj som ich zasadila príliš skoro. Cez deň ich vykladám na dážď,  tenké byľky s dvoma lístkami stoja ako vojaci v šíku. Jemné bubnovanie dažďových kvapiek im prospieva, sú životodarné. Každý deň sa len modlím, aby mi doma pripomenuli: „Na noc ich daj dovnútra.“ Tam im je ešte ako kuriatkam, čo sa čerstvo „vydžubkajú“ z vajíčka, fajnovo a tepľúčko.

Do záhrady nám pribudol konský hnoj a zaň vďačím svojmu spolužiakovi a jeho manželke, ktorí merali cestu až z kopaníc do Piešťan, len aby nám ho darovali. Mala som síce patálie, lebo pre ten hnoj som cestou, ktorú som im mala preskúmať zapadla do zvážnice a napokon mi pomohli hasiči, ktorí mi dali číslo na iných dobrých ľudí z nášho regiónu, ale čo by človek neurobil pre pár bobkov!

Môj týždeň bol plný zážitkov. Dobrých aj zlých. Tie zlé spomínať nebudem, načo, veď uplynuli. Vyparili sa ako gáfor. Zostali mi iba tie dobré. Smejem sa pri spomienke na talkshow Adely a jej chlapov  v Dome umenia, možno sa raz na pár dní inšpirujem Ženou na úteku, medzi zubami cítim oškvarkové pagáče aj slivkové buchty. Svadobnou výstavou v Chirane si pripomínam tú našu, v jedálni v Tesle, kde som po svadobnej hostine dostala hneď v pondelok „erohácke“ pokarhanie. Stála som na koberčeku, lebo som pozabudla nazad zavesiť na čelnú stenu zástavy a štátny i ROH znak. Môj dobrý čas pokračoval vernisážou Rudka Rypáka a Juraja Ďuriša v chtelnickom kaštieli, návštevou manželových rodičov a končil s kamarátkami Bublinkami na Tematíne.

Prajem vám na jarné prázdniny plno symbolických skvelých Bubliniek, ktoré vám vyšumia z hlavy všetko zlé. A ostane tam len dobro a radosť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila