SĽUK v kresťanskej hre o pašiách

Slovenský ľudový umelecký kolektív sa počas veľkonočných sviatkov predstaví v novozákonnom príbehu o zrade, prenasledovaní, zajatí, umučení a ukrižovaní Spasiteľa. Priaznivci kresťanského príbehu, ktorý sa prelína s našou tradičnou ľudovou kultúrou, sú vítaní v Dome umenia Piešťany v stredu 13. marca o 19.00 h.

Slovenský ľudový umelecký kolektív sa v Dome umenia predstaví 13. marca. (Autor: sluk.sk)

Pašie – príbeh o človeku a zemi – sú scénickou freskou o dvoch archaických podobách života. Tradičná ľudová kultúra s obrazmi zvykov a obyčajov spätých s cyklom striedania zimy a s príchodom životodarnej jari sa prelína s druhou vrstvou, ktorá pojednáva o biblickom príbehu umučenia Krista.

Predstavenie SĽUK-u, ktoré vychádza z autentických podôb slovenského ľudového umenia, interpretuje príbeh o človeku a zemi, živú tradíciu a biblické motívy súčasnými umeleckými prostriedkami, jazykom divadla, hudby a tanca.

Predstavenie trvá 75 minút. Lístky v hodnote 25 eur sa dajú kúpiť v pokladni Domu umenia, na stránke www.domumenia-piestany.sk alebo na portáli ticketportal.sk za 26 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana