Streetwear móda 2024!

  • Inzercia
  • 1. marca 2024, 17:52

Máte radi streetwear módu? Možno ani netušíte, že sa v jej duchu obliekate. Tento štýl sa stal tak populárny, že kúsky streetwear nosí veľa ľudí ako svoju druhú kožu. Ak preferujete ležérne oblečenie, zbožňujete jednoduchosť, slobodu a dodávate outfitu vždy malý kúsok originality, obliekate sa do streetwear štýlu. Aj v roku 2024 bude táto móda dominantná nielen v uliciach.

(Autor: prm.com/sk)

Viete, ako vznikol streetwear módny štýl?

V súčasnosti fenomenálny módny štýl vznikol veľmi nenápadne. Zrodil sa v americkej Kalifornii v 70. rokoch. Urbanistické prostredie a hip-hopová kultúra boli prvé impulzy k tomu, aby sa ľudia pohybujúci sa v uliciach začali obliekať pohodlne, ležérne a hlavne s puncom osobitosti. Hlavnými prvkami streetwear sú mikiny, bombery, športové topánky ako sú adidas Nizza a rôzne doplnky v podobe šiltoviek, šatiek a slnečných okuliarov.

Medzi prvými výraznými kúskami v streetwear móde boli tričká so surferskými grafity a veľké logá. Vďaka prepracovanej marketingovej kampani sa stala v 80. rokoch ikonickou značka Stüssy, ktorú neskôr nasledovali veľký hráči adidas, Alpha Industries a mnohé iné. Streetwear sa od svojho vzniku stal celosvetovo populárnym, ovplyvňoval a ovplyvňuje módnu scénu a dostal sa aj na predvádzacie móla. Dnes sú značky produkujúce streetwear populárne a vyhľadávané ľuďmi každého veku.

Ako sa obliekať v štýle streetwear v roku 2024?

Keďže vznikol streetwear štýl medzi surfermi, hip-hopermi a skateboardistami, oblečenie je zásadne voľného strihu. Pamätajte, že najdôležitejšie je, aby ste sa cítili dobre a sebavedomo. Buďte kreatívni, experimentujte a nesnažte sa kopírovať ostatných. Vyjadriť svoj osobný štýl je jedným z najdôležitejších pravidiel streetwear módy.

Napriek tomu, že ide o pouličnú módu, jej priaznivci si potrpia na kvalitu a značky. Nie je žiadne pravidlo, že musíte nosiť iba jednu značku alebo kolekciu. V roku 2024 je in kombinovať rôzne značky, ktoré sa vám páčia. Vytvoríte tak svoj jedinečný look. Oblečenie v štýle streetwear nie je veľmi farebné, ale vsádza na farebné logá, nápisy a grafity potlače. Vyberte si napríklad oversize tričko s vtipným sloganom alebo známym výrokom. Dámy nosia predovšetkým úzke topy, cez ktoré prehodia širokú košeľu.

Dôležité sú tiež bundy. Obľúbené sú bundy Napapijri, bomberky Reebok alebo bundy vo vojenskom štýle Alpha Industries. Zabudnúť nesmieme na mikiny, z ktorých sú preferované klasické hoodies s kapucňou. Ďalším znakom streetwear módy sú robustné, veľmi široké nohavice. Medzi všetkými modelmi vyhrávajú joggery s vreckami a dobiehajú ich široké tepláky. Dámy obľubujú boyfriend džínsy a v lete plantavé cargo nohavice. Nezabúdajte ani na vrstvenie, na tričko hoďte mikinu a na mikinu páperovú bundu alebo bomberku.

Aké topánky a doplnky zakomponovať do streetwear outfitu?

Odpoveď na otázku, aké topánky si obuť do streetwear outfitu je jednoduchá – tenisky. Čím výraznejšie, tým lepšie, a to hlavne vtedy, keď ste zvyšok oblečenia zladili do monochromatických farieb. Medzi obľúbené tenisky vyznávačov pouličného štýlu patria New Balance. Tieto tenisky spĺňajú všetky atribúty mestskej módy – sú trendové, možné je ich zohnať v rôznom strihu a hlavne sú pohodlné, čo je potrebné, keď celý deň chcete zvládnuť v dynamickom tempe.

Investujte do nezvyčajných tenisiek! Vyberte si tenisky, ktoré sú farebne, dizajnovo alebo funkčne zaujímavé. Napríklad môžete nosiť tenisky s platformou, farebne odlíšenou podošvou alebo v metalickej farbe. Veľmi zaujímavým kúskom sú tiež high-top tenisky s vysokou členkovou časťou, ktoré pridávajú na štýle a výraznosti.

Doplnkami svoj vzhľad doladíte do dokonalosti. Ak nemáte radi výrazné doplnky, stačiť bude zaujímavý opasok. Avšak veľmi dobre vyzerajú k voľnému oblečeniu čiapky v modely bucket, šiltovky a šilty. Slnečné okuliare by mali byť rovnako robustné ako oblečenie. Ani tašku by ste nemali vynechať. Muži môžu vsadiť na ľadvinky a ženy na veľké tašky typu crossbody. Pozor na to, že doplnky môžu aj uškodiť, ak to s nimi preženiete. Radšej si vyberte jeden výraznejší, ale o to viac kvalitný kúsok.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 12. mája 2024
Meniny má Pankrác, zajtra Servác