Tipy pre väčšiu spokojnosť a motiváciu vašich zamestnancov

  • Inzercia
  • 23. februára 2024, 12:53

Ako zvýšiť spokojnosť zamestnancov? Určite vám napadla rýchla odpoveď, že im treba zvýšiť mzdu. Nie všetko je však o peniazoch. Spokojnosť a motiváciu zamestnancov je možné dosiahnuť aj inými spôsobmi.

(Autor: Lune V A/peopleimages.com / Stock.adobe.com)

Mzda čo najskôr

Pri mzdách však predsa len na chvíľu zostaneme. Nie však kvôli ich výške, ale kvôli tomu, kedy sú vyplácané. Na spokojnosť zamestnancov totiž vplýva nielen to, či je ich mzda spravodlivá a adekvátna ich prínosu pre firmu, ale aj to, kedy mzdu dostávajú. Ak chcete spracovanie miezd vo vašej firme urýchliť, môžete to prenechať na externú účtovnícku spoločnosť, ktorá vám môže mzdy spracovať aj v 1. deň v mesiaci.

Osobný rozvoj

Aj keď mzda je samozrejme dôležitá, žiadny zamestnanec nedokáže dlhodobo chodiť do práce len kvôli peniazom. Aby boli zamestnanci dlhodobo spokojní a motivovaní, musí im práca dávať tiež dostatok príležitostí na osobný rozvoj a rast.

Žiadne tajnosti

Zamestnanci sú spokojnejší a motivovanejší aj vtedy, keď majú jasnú predstavu o smerovaní firmy a z individuálneho hľadiska tiež o tom, ako tomuto smerovaniu prispievajú svojou prácou. Rozhodne im na pohode nepridá, ak poriadne nebudú vedieť, kam firma smeruje. Pre zamestnancov je tak dôležitá pravidelná spätná väzba a tiež aby presne vedeli, čo sa od nich očakáva a akým spôsobom sú hodnotení.

Bezpečné a prívetivé pracovisko

Tiež platí, že aj samotné pracovné prostredie vplýva na to, ako sa zamestnanci v práci cítia a ako efektívne dokážu pracovať. Samozrejmosťou je maximálna bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci, ku ktorej môže firme pomôcť aj spĺňanie normy ISO 45001. Dôležité je tiež kvalitné vybavenie na prácu. Každý zamestnanec totiž dokáže pracovať len tak efektívne, ako mu to umožňuje vybavenie, ktoré na prácu používa.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof