Jarné upratovanie

So skorým nástupom teplejšieho počasia sa aj naše mesto dostáva do jarnejšieho šatu. Trávniky sa zbavujú starého lístia, stromy a kroviny dostávajú jarný rez a v pohrabaných záhradkách už pučia prví poslovia jari – narcisy, krókusy a snežienky.

(Autor: red)

Ako sa upratuje mesto, aj my máme potrebu po zime povymetať tmavé kúty vo svojom dome, darovať alebo prerobiť oblečenie, ktoré už nenosíme, a vysadiť nové kvety do črepníkov. Keďže odevný priemysel je jedným z obrovských znečisťovateľov planéty, šatstvo nepatrí do komunálneho odpadu. Veci, ktoré už nechcete, môžete vložiť do kontajnerov špeciálne na oblečenie, spýtať sa v azylovom dome alebo v charite. Niektoré z nich môžete sami skúsiť prešiť na nové kúsky, takzvane upcyklovať.

Teraz však nastáva najvhodnejší čas aj na vymetenie kútov vo svojej duši a spravenie si poriadku so sebou a hlavne s ľuďmi, ktorí žijú okolo. Pozametajme si hlavne každý pred svojím prahom a nehľaďme na ten susedov, čo je národným športom Slovákov.

Pri upratovaní nášho domu a našej hlavy by sme si už konečne mohli upratať aj vo vlastnom štáte. Máme indivíduá, ktoré nám tu stále robia čoraz väčší neporiadok. Momentálne pre nový trestný zákon, ktorý si sama sebe zvolila vládna koalícia, hrozí našej krajine pozastavenie financií z Európskej únie. To sa však už týka všetkých nás a pocíti to každý jednotlivec.

Nemôžem sa však zbaviť mrazivého pocitu, že toto je práve to, čo tento štát potrebuje zažiť, aby sa konečne prebral.

Je dôležité podotknúť, že ak sa to stretne s realitou, bude už neskoro upratovať. Nebuďme holubičí národ a nenechajme si zobrať vlastný štát. Zobuďme sa aspoň teraz, aj keď je o päť minút dvanásť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila