Automatizácia skladu pomocou ERP systému: aké vám prinesie výhody? 

  • Inzercia
  • 22. februára 2024, 09:00

V ére digitálnej transformácie sa e-commerce obchody stretávajú s neustále rastúcimi výzvami v oblasti logistiky a skladovania. Kľúčom k efektivite a konkurencieschopnosti v tomto rýchlo sa meniacom prostredí je automatizácia skladu. Moderné technológie a inovatívne riešenia v dnešnej dobe pretvárajú skladové procesy, od zlepšenia presnosti a rýchlosti objednávok po znižovanie nákladov a zvyšovanie spokojnosti zákazníkov.

(Autor: PH888 / Shutterstock.com)

Prínos automatizácie skladu

Na automatizáciu skladu sa využívajú rôzne technologické riešenia, ktoré optimalizujú skladové procesy a ich jednotlivé činnosti. K automatizácii sa využíva robotika, umelá inteligencia či dátová analytika, vďaka ktorým dochádza k zvýšeniu produktivity a zrýchleniu práce i zníženiu nákladov. Automatizovať je možné rôzne časti skladu od príjmu tovaru, výdaja objednávok až po správu zásob či ich kompletizáciu.

Hlavné prínosy automatizácie skladových procesov:

●             úspora času,

●             rýchlejšie dodanie produktov a služieb zákazníkom,

●             minimalizácia rizika chýb,

●             lepší prehľad a kontrola nad tovarom v sklade,

●             rýchlejšia komunikácia a spracovanie objednávok,

●             efektívne využitie ľudských zdrojov v sklade,

●             výrazná konkurenčná výhoda oproti firmám, ktoré ešte nevyužívajú moderné systémy.

ERP systémy pre automatizáciu skladu

ERP systémy sú najčastejším nástrojom pre automatizáciu skladu. Dokážu integrovať rôzne podnikové procesy do jedného rozhrania a umožňujú komplexné riešenie pre optimalizáciu skladových zásob, objednávok a pod. ERP je centrálny systém na riadenie skladu a umožňuje komplexný pohľad na všetky skladové operácie v reálnom čase.

ERP systém je súčasťou každého kroku od prijatia objednávky po jej potvrdenie. Napríklad pri prijatej objednávke systém automaticky overí skladovú dostupnosť tovaru a zároveň aktualizuje skladové zásoby. Pokiaľ máte e-shop, môžete ho prepojiť s vašou e-shopovou platformou. Dostupnosť tovaru sa automaticky aktualizuje aj tam.

Nápomocný je tiež počas vyskladnenia tovaru a odovzdania balíka prepravcovi. Systém automaticky informuje zákazníka o stave jeho objednávky.

TIP: Zistite viac o ERP systéme pre e-shop.

Skladový program v Money ERP

Jedným z osvedčených systémov je Money ERP, ktorý obsahuje modul Sklady. Základom modulu je Katalóg produktov, v ktorom je možné prehľadne evidovať informácie o tovare napr. výrobné číslo, sériu, dátum exspirácie, čiarové kódy, rozmery a pod. Je tu možnosť si vytvoriť aj vlastné parametre. Všetky informácie uvidíte prehľadne v zoznamoch, ktoré si opäť môžete nastaviť podľa vlastných potrieb. Do katalógu môžete zahrnúť služby, materiál aj vlastné výrobky.

Modul Sklady za vás bude strážiť aktuálny stav zásob a upozorní vás, že sa stav tovaru blíži k nastavenému limitu. Money ERP automatizuje aj proces skladových inventúr. Systém dokáže aj automaticky prepočítať obstarávaciu cenu alebo korekciu oceňovacích odchýlok, ktoré vznikajú pri výdaji záporného stavu.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila