Veľký úspech edukačného koncertu filharmonikov v Dome umenia 

Študenti, žiaci a pedagógovia piešťanských škôl a okolia, ale aj žiaci základných umeleckých škôl z Piešťan, Topoľčian a Trnavy zavítali v piatok 16. februára do Domu umenia Slovenskej filharmónie v Piešťanoch na jedinečný koncert Príbeh hudby Slovenskej filharmónie, ktorý pripravili pri príležitosti 75. narodenín Slovenskej filharmónie hudobníci Slovenského filharmonického orchestra, Slovenského filharmonického zboru a Bratislavského chlapčenského zboru.

Najväčší slovenský vzdelávací cyklus koncertov pre deti, ktorým je v Dome umenia uvádzaný Príbeh hudby, autorsky pripravil a jeho programom sprevádzal dirigent a zbormajster Bratislavského chlapčenského zboru Gabriel Rovňák. Mladí diváci mohli vnímať nielen krásu zvuku veľkého orchestra, ale aj vokálne umenie obidvoch speváckych zborov, ktoré viedli zbormajstri Jan Rozehnal a Magdaléna Rovňáková. 

V edukačnom programe vystúpili v dielach Jána Cikkera, Alexandra Moyzesa, Felixa Mendelssohna Bartholdyho, Gustava Mahlera, Franza Schuberta a Johanna Straussa ml. sólisti – huslistka Anabela Patkoló, altistka Barbara Braunová, sopranista Alexander Fellmayer a herec Vladimír Kobielsky. 

Školáci sa priamo zapojili do koncertu v známej melódii z Ružového pantera a v Libertangu Astora Piazzollu. Finále Beethovenovej 9. symfónie so Schillerovou Ódou na radosť uviedlo všetkých divákov v búrlivom potlesku do standing ovation. Na ceste mladého diváka a poslucháča k múzickému umeniu urobili žiaci v Dome umenia prvý krok, nie malý a celkom iste inšpirujúci k ďalším výletom ku krásam tohto sveta.

DUP SF, foto: dan, DUP SF

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard