Krajské kolo olympiády v CVČ Ahoj

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. februára 2024, 00:03

V Centre voľného času Ahoj v Piešťanoch sa vo štvrtok 8. februára stretli študenti stredných odborných škôl a gymnázií trnavského regiónu na krajskom kole 26. ročníka Olympiády ľudských práv, nad ktorého organizáciou prevzali záštitu prezidentka SR Zuzana Čaputová, poslanec európskeho parlamentu Vladimír Bilčík a primátor Piešťan Peter Jančovič.

S prednáškou Hommage à Henry Kissinger vystúpil vysokoškolský pedagóg Pavol Krištof z Trnavskej univerzity. (Autor: Emília Pastorková)

Stredoškolskú súťaž otvorili slávnostnými príhovormi riaditeľka CVČ Ahoj Anna Kašová a viceprimátor mesta Ján Krupa. S podporou spolupracujúcich inštitúcií mohli študenti súťažiť v príjemnom prostredí a dôstojných podmienkach. Po kole písomného testovania pokračovali v ústnej časti, v ktorej hodnotiaca komisia následne vybrala osem kandidátov do národného kola.

Diplomy úspešných riešiteľov a vecné ceny si z olympiády odniesol každý súťažiaci. V krajskom kole odzneli aj odborné prednášky – s témou právneho štátu vystúpil Lukáš Siegel z medzinárodnej školy BISLA v Bratislave a s prednáškou Hommage à Henry Kissinger vysokoškolský pedagóg Pavol Krištof z Trnavskej univerzity. Po prednáškovom bloku nasledovala diskusia.

KK OĽP

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard