Pochodom podporili Svetový deň proti rakovine

Je fajn sa prevetrať v spoločnosti správnych ľudí. Porozprávať sa, potešiť, na chvíľu zabudnúť na problémy a schuti sa zasmiať. To preberie k životu a dodá chuť nielen do jedla. Pri príležitosti Svetového dňa proti rakovine sa členovia piešťanskej pobočky Ligy proti rakovine opäť vydali na Pochod pre zdravie. Piešťanci ho ukončili tradične na Lodenici v pivovare ŽiWell, kde si oddýchli, pohostili sa a vydali sa nazad.

(Autor: Maria Šišková/členovia LPRa)

Z centra mesta kráčala početná skupina členov aj sympatizantov ligy, aby sa nielen otužili a nasali do pľúc čerstvý vzduch, ale aby sa utvrdili v myšlienke, že silná vôľa všetko zdolá! „Cieľom akcie je vzbudiť zamyslenie nad tým, čo môžeme sami vykonať v záujme prevencie vzniku rakoviny,“ uviedla Mária Šišková, predsedníčka miestnej pobočky Ligy proti rakovine.

Účastníci pochodu mali cieľ v pivovare na Lodenici, kde ich čakalo pohostenie. Podebatovali v dobrej nálade a domov sa vybrali s pocitom, že urobili pre seba, svoje zdravie, psychickú pohodu a rovnováhu zasa o kúsok viac.

Pri príležitosti Svetového dňa proti rakovine nielen odborníci, ale aj laici, pacienti i pacientske organizácie po celom svete upozorňujú na potrebu zvyšovania povedomia o tomto ochorení, ako aj na nevyhnutnosť vzdelávania sa v tejto oblasti a tiež dostupnosti prevencie. Je zároveň príležitosťou na oboznámenie sa s touto problematikou a na prijatie opatrení na zmenšenie zaťaženia rakovinou v celosvetovom meradle.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida