Karneval v Kočíne-Lančári s nápaditými maskami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. februára 2024, 00:01

Deti a mládež v obci Kočín-Lančár si tohtoročné fašiangy užili pri skvelej hudbe a zábave. Vedenie Materskej školy v Kočíne zorganizovalo detský karneval, ktorý sa konal v sobotu 3. februára popoludní v sále Kultúrneho domu v Lančári.

(Autor: Kamila Meyer)

Nadšenie detí nemalo konca-kraja, keď na tanečný parket prichádzali masky, hýriace nápaditosťou, vtipom a krásou. „Do kolečka, do kola…, Tancuj a spievaj…“ pozývala do tanca hudba kráľovné, princezné, veselé zvieratká, moderných hrdinov, tajuplné rozprávkové a nebojácne dobrodružné bytosti.

Ktoré masky boli najviac zastúpené? Samozrejme princezné, ale nielen tie nežné z dávnych rozprávok, ale aj moderné, napr. z filmu Ľadové kráľovstvo. Na karneval neprišiel žiadny princ, ale situáciu zachránil Káčer Donald, ktorý sa zabával a tancoval so všetkými deťmi. Okúzľujúce boli masky zvieratiek z filmu Čarovná lienka a Čierny kocúr. Nemohol chýbať ani svet Harryho Pottera, ako aj dinosaury, piráti, indiáni, samuraj, gejša, čarodejnice, Batman a Spider-Man. Potešiteľné je, že na karneval prišiel i policajt, hasič, tajný agent a slávny futbalista Messi.

Pozornosť všetkých priťahovala bohatá tombola, veď organizátori nachystali až 61 výhier. Keď sa začalo točiť osudie, malí i veľkí boli zvedaví, kto akú cenu vyhrá. Postupne sa lego, puzzle, hodiny, balík pre školáka, kufrík, dievčenské kazety, kreatívny balíček, sladké pokušenie, lopta, vláčik, lekárnička, logická hra, tatrovka, kolobežka a mnoho iných dostávali do rúk šťastných výhercov. Hlavnú výhru – krásny bicykel – si nakoniec odniesla usmievavá princezná malá Elka.

„Pridaj sa k nám a tancuj disko…“ pozývala hudba ďalej do tanca neúnavných tanečníkov na parket. Ten už bol posiaty konfetami a deti ich zbierali, aby sa tešili so záplavy farebných vločiek.

Vďaka skvelým organizátorom na čele s riaditeľkou škôlky Ivetou Krihovou prežili deti v Kočíne a Lančári deň plný radosti a veselej zábavy.

Kamila Meyer

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián