Autokemping Lodenica vraj už ministerstvo vnútra nepredáva

Z kúpy autokempingu Lodenica v Piešťanoch od ministerstva vnútra zrejme nakoniec nič nebude. Ako informoval na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva viceprimátor mesta Ján Krupa, areál už nie je na predaj. Ponuka predaja autokempingu za sumu 2,36 milióna eur sa zjavila v inzercii len minulý rok v júni. Následne mesto u ministerstva oficiálne vyjadrilo záujem o jeho kúpu na verejnoprospešný účel za desať percent predajnej ceny.

Počas minulého roka dvojica poslancov organizovala akési workshopy na tému, čo Lodenica bola, čo je teraz a čo by chceli, aby z nej bolo. (Autor: FB Marcela Sedláková/Supa)

Uvedenej informácie sa s veľkým nadšením chopili poslanci Michal Fiala a Marcela Sedláková. Na zastupiteľstve aj iniciovali poslanecké uznesenie, v ktorom navrhovali vyčleniť 236-tisíc eur na kúpu lodenice. Peniaze zobrali z položky určenej na rekonštrukciu Štúrovej ulice.

Nereagovali na slová primátora Petra Jančoviča, že do tohto zámeru netreba isť takto radikálne a treba počkať na oficiálne vyjadrenie ministerstva vnútra. Nevšímali si ani slová ich poslaneckého kolegu Rema Cicutta, ktorý ich upozorňoval, že netreba mať veľké oči, nakoľko ponuka predaja autokempingu pred voľbami do národnej rady tu nie je prvýkrát a po voľbách vždy snaha o rozpredaj štátneho majetku ide dostratena.

Schátraný autokemping by mesto chcelo mať možnosť aspoň upratať a zabezpečiť, prípadne odstrániť nebezpečné stavby.

Fiala a Sedláková však medzi svojimi kolegami našli podporu a poslanci vyčlenenie peňazí odsúhlasili. Obaja vo svojej iniciatíve pokračovali i mimo pôdy zastupiteľstva a rôznymi verejnými workshopmi na tému, čo Lodenica bola, čo je teraz a čo by chceli, aby z nej bolo, pokračovali i na verejnosti.

Nasledovali nimi iniciované aj ďalšie poslanecké uznesenia s pomerne bombastickými zámermi, na ktoré by mesto zrejme ani nedokázalo nájsť peniaze vo vlastnom rozpočte. Nebolo to inak ani na februárovom zastupiteľstve, keď dvojica poslancov chcela svoje zámery s Lodenicou od poslancov opäť potvrdiť.

I keď hlasovanie zastupiteľstva dopadlo v ich prospech a poslanci sa s ich návrhom stotožnili, po hlasovaní viceprimátor Ján Krupa poslancov informoval, že podľa jeho informácií Lodenica už nie je na predaj. To doplnil primátor Jančovič informáciou, že i keď zatiaľ od zodpovednej zložky ministerstva vnútra nemajú oficiálnu odpoveď, v prípade, ak bude ponuka na predaj definitívne neaktuálna, Mesto Piešťany bude mať záujem aspoň o dlhodobý prenájom, aby tento spustnutý a schátraný areál mohlo upratať a zabezpečiť, prípadne odstrániť nebezpečné stavby. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián