Týždeň v znamení dopravných nehôd

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 15. februára 2024, 00:01

Piešťanskí hasiči minulý týždeň zasahovali takmer výlučne pri dopravných nehodách a to v Dubovanoch aj v Piešťanoch, len raz zachraňovali poraneného pilčíka vo Veselom.

V Dubovanoch skončila jazdu v priekope vodička auta, ľahko sa zranila. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Prvý výjazd mali v pondelok 5. februára pred desiatou hodinou dopoludnia. V Dubovanoch skončila vodička svoju jazdu mimo cesty. Z auta jej pomohli ešte pred príchodom hasičov občania Dubovian. Hasiči jej poskytli prvú predlekársku pomoc a záchranka ju odviezla na ošetrenie do nemocnice. Následne hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia.

O siedmej večer v ten istý deň vyrážali príslušníci HaZZ Piešťany k dopravnej nehode na Čachtickú ulicu, kde sa zrazili dve osobné autá. Nehoda sa zaobišla bez zranení, hasiči preto vykonali na vozidlách potrebné opatrenia a vytečené škodliviny zlikvidovali. Po zdokumentovaní nehody odtlačili autá mimo cesty až do príchodu odťahovej služby.

Tretia pondelňajšia nehoda sa stala na Krajinskom moste o pol deviatej večer. Zrazili sa tu dve autá, obaja vodiči boli zranení. Vodička si sťažovala na bolesť v hrudníku, bola mimo vozidla, druhý vodič sedel v aute s tržnými zraneniami na tvári a ľavej dolnej končatine. Hasiči mu po vytiahnutí z vozidla nasadili fixačný golier a na nohu vákuovú dlahu. Uložili ho na backboard, zakryli dekou, a keď prišli záchranky, obe previezli zranených vodičov do piešťanskej nemocnice. Hasiči očistili cestu od vytečených škodlivín, polícia riadila premávku, pretože havarované autá spôsobili kolóny. Po príchode odťahových služieb hasiči pomohli naložiť vozidlá na plošiny a na záver pozbierali a pozametali úlomky.

Vo štvrtok 8. februára dopoludnia sa na Partizánskej ulici v Piešťanoch zrazili dve osobné autá, pričom došlo aj k nárazu do domu. Pri nehode sa ľahko zranili dve osoby, hasiči im poskytli prvú predlekársku pomoc. Jeden pruh cesty bol neprejazdný, hasiči označili miesto kužeľmi. Jednu zranenú osobu potom previezla záchranka do nemocnice.

V obci Veselé, časť Ťapkové, sa pri pílení vo výškach vzrastlého stromu zranil pilčík, porezal si zápästie. Ešte pred príchodom hasičskej jednotky mu pomoc poskytli majitelia pozemku, hasiči skontrolovali poranenie a odovzdali ho záchranárom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián