Križovatka za Krajinským mostom: Zápchy, nervózni vodiči a časté nehody

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 15. februára 2024, 00:01

Takmer každý piešťanský motorista pozná tento úsek cesty, niektorí ním prechádzajú aj niekoľkokrát denne. Reč je o križovatke za Krajinským mostom pri penzióne Benátky, ktorá si v pondelok 5. februára večer pripísala na vrub ďalšie dve rozbité autá.

Pri tejto havárii sa, našťastie, nikomu nič vážne nestalo. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Za obeť padli najmä plechy a oboch vodičov museli previezť do nemocnice. Pokojne môžeme túto časť cesty nazvať úsekom častých nehôd či kolízií. Zo strany Ratnoviec smerom na Krajinský most sa denne tvoria kolóny, kritické sú najmä ranné hodiny. Väčšina motoristov však priznáva, že vinníkom kolízií bývajú hlavne vodiči idúci od Ratnoviec, ktorí by na križovatke mali dávať všetkým prednosť.

„Neviem, či sa im tam nechce čakať alebo si myslia, že to stihnú, ale púšťajú sa, aj keď idú autá, ktorým majú dať prednosť,“ hovorí obyvateľ Banky Michal, ktorý úsekom prechádza aj niekoľkokrát denne. Veľakrát musel rýchlo brzdiť, aby sa vyhol zrážke. Niektorí vodiči jazdiaci od Ratnoviec podľa neho prednosť nedávajú vôbec.

Viacero kolízií bolo zaznamenaných aj pri prejazde áut z Banky smerom na Ratnovce. Križovatka má ojedinelý tvar a veľa šoférov vôbec nevie, kam sa postaviť a komu dať prednosť. Problém by možno vyriešil semafor alebo zmena na okružnú križovatku.

Keďže komunikáciu má v správe Trnavský samosprávny kraj, spýtali sme sa, či neplánujú riešiť dopravnú situáciu v tomto neuralgickom dopravnom bode v regióne. Do uzávierky vydania Piešťanského týždňa nám však z kraja neodpovedali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián