Popruhy na sťahovanie: bezpečnosť predovšetkým

  • Inzercia
  • 13. februára 2024, 11:07

Sťahovanie bytov a kancelárií je náročným procesom, ktorý dôkladne preverí nielen vaše organizačné schopnosti, ale aj fyzickú kondíciu. Celý deň presúvania, nakladania, vykladania a inej manipulácie s ľahšími aj ťažšími predmetmi bude poriadnou záťažou pre váš krk, chrbát, brušné svaly a kĺby. Pre netrénovaných nie je svalovica po celodennom sťahovaní ničím výnimočným. Užitočným pomocníkom nielen pre profesionálov sú popruhy na sťahovanie. Dozviete sa, na akom princípe fungujú, ako ich používať a či sa oplatia aj pri svojpomocnom sťahovaní.

(Autor: stahovanie-plusim.sk)

Sťahovanie bytov a kancelárií je náročným procesom, ktorý dôkladne preverí nielen vaše organizačné schopnosti, ale aj fyzickú kondíciu. Celý deň presúvania, nakladania, vykladania a inej manipulácie s ľahšími aj ťažšími predmetmi bude poriadnou záťažou pre váš krk, chrbát, brušné svaly a kĺby. Pre netrénovaných nie je svalovica po celodennom sťahovaní ničím výnimočným. Užitočným pomocníkom nielen pre profesionálov sú popruhy na sťahovanie. Dozviete sa, na akom princípe fungujú, ako ich používať a či sa oplatia aj pri svojpomocnom sťahovaní.

Viete prečo využívajú profesionálne sťahovacie služby s takou obľubou veľké dodávky? Nie je to iba preto, aby dokázali klientom prepraviť veľa vecí. Samotné sťahovanie si totiž tiež vyžaduje určitú výbavu, ktorá v prípade väčších zákaziek zaberie celkom dosť miesta. Hovoríme o výbave ako sú sťahovacie vozíky či paletové vozíky a v neposlednom rade aj popruhy na sťahovanie. Umožňujú nielen rýchlejšie a pohodlnejšie, ale predovšetkým bezpečnejšie sťahovanie kancelárií a prakticky akýchkoľvek priestorov, v ktorých sa objavuje ťažký nábytok a iné bremená.

Na nasledujúcich riadkoch venujeme pozornosť popruhom na sťahovanie, ktoré sú z pohľadu laikov často podceňovanou pomôckou, no každý profesionál vie, ako veľmi sú užitočné.

Na akom princípe fungujú popruhy na sťahovanie?

Iste si zo školských čias, konkrétne z fyziky, spomínate na učivo o rozložení hmotnosti. Práve vďaka nemu sú popruhy neoceniteľným pomocníkom pri sťahovaní ťažkých bremien, akým je napríklad klavír, trezor, prípadne skriňa z masívneho dreva, ktorú nie je možné rozmontovať. Popruhy na sťahovanie umožňujú bezpečný presun predmetov vážiacich aj stovky kilogramov. Najlepšie je, ak budete mať pri sťahovaní pomocníka a využijete tzv. párové popruhy určené pre dve osoby, ktoré účinne znižujú napätie v chrbtena rukách.

Je to teda veľmi jednoduché, pomocou popruhov na sťahovanie docielite lepšie rozloženie hmotnosti sťahovaného predmetu a zaistíte si zároveň bezpečnejšiu a pohodlnejšiu manipuláciu.

Prečo sa oplatí použiť sťahovacie popruhy?

Môžete mať akokoľvek dobrú fyzickú kondíciu a patriť medzi premiantov v ťažkej váhe, s niektorými ťažkými bremenami pri sťahovaní jednoducho nepohnete. A ak by ste nimi aj pohli, problémom naďalej zostáva manipulácia, ktorú bez tých správnych pomôcok jednoducho nezvládnete. Hoci najväčšou výhodou sťahovacích pásov je vaša bezpečnosť, tak jedným dychom treba dodať, že zabezpečujú aj omnoho rýchlejší a pohodlnejší presun vecí, takže sťahovanie bude vďaka nim trvať kratšie.

Popruhy na sťahovanie vám môžu pripadať ako celkom veľká investícia, najmä ak sa neplánujete sťahovať viackrát za život. V takom prípade by vám roky len ležali niekde v skrini. Omnoho praktickejšie bude, ak si popruhy na sťahovanie požičiate.

Ako použiť popruhy na sťahovanie správne?

Popruhy na sťahovanie sa oplatí vyberať nielen podľa materiálu a vyhotovenia, ale aj nosnosti. V prípade, že ide o popruhy na chrbát, je dôležité aby sa rozmery postroja dali nastaviť a sedel vám čo najlepšie. Iba tak vám umožnia správne a vzpriamené držanie tela, čím dochádza k eliminovaniu rizika zranenia chrbta. Pri nastavovaní popruhov je vždy dôležité postupovať v súlade s pokynmi výrobcu, existujú však niektoré univerzálne rady, ako popruhy na sťahovanie používať.

Po prvom kroku, ktorým je nastavenie a navlečenie postroja pohodlne cez ramená, nasleduje nastavenie nosného pásu na konkrétny predmet, tak aby bol dostatočne upevnený a umožňoval jednoduchú manipuláciu. Skôr ako vyrazíte, určite sa s pomocníkom dohodnite na postupe, aby nedošlo k nedorozumeniam. Pri prenášaní predmetu pomocou pásov venujte pozornosť držaniu tela a čo najviac využívajte silu nôh, pričom ruky majte pripravené na prípadné vyrovnávanie prenášaného predmetu.

Používanie popruhov na sťahovanie si v každom prípade vyžaduje trochu cviku, sami však uvidíte, že prenášanie ťažkých predmetov zvládnete vďaka nim ľahšie, rýchlejšie a predovšetkým bezpečnejšie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila