Ocenili aj piešťanských rýchlostných kanoistov

Rýchlostná kanoistika patrí v Piešťanoch už dlhé desaťročia k najúspešnejším športom. Na Sĺňave vyrástli viacerí medailisti z majstrovstiev sveta a Európy, ba nechýbali medzi nimi ani účastníci olympijských hier. V súčasnosti má klub Kajak-Kanoe Piešťany 75 členov, z toho 45 aktívnych vodákov. Klub sa môže pochváliť výbornými výsledky aj za uplynulý rok. Odzrkadlilo sa to i na výsledkoch nedávnych ankiet Kanoista roka a Slovenský pohár.

Kanoisti Kajak-Kanoe Piešťany na Galavečere Slovenského pohára. Horný rad zľava: Milan Jankech, tréner Mario Klieštenec, Hana Gavorová, Romana Švecová, Eliška Gajdošíková, Lara Hanáková, Peter Kizek a Šimon Urban, dolný rad zľava: Michal Szobolovský, šéf klubu a tréner Róbert Erban, Michal Zrutta a Matej Današ. (Autor: Viliam Švec)

V ankete Kanoista roka 2023 boli z klubu Kajak-Kanoe ocenení Romana Švecová, Peter Kizek a tréner Mario Klieštenec. Práve on nám priblížil minuloročné úspechy svojich zverencov: „Romana Švecová sa stala najlepšou športovkyňou neolympijských disciplín za zisk striebra na päťkilometrovej trati na majstrovstvách sveta juniorov a U23 v Taliansku, štvrtej priečky na juniorských majstrovstvách Európy v Portugalsku a za piate miesto na majstrovstvách sveta v maratóne v Dánsku. Najlepším kanoistom Slovenska za rok 2023 sa stal náš odchovanec Peter Kizek, ktorý v súčasnosti preteká za Športový klub polície Bratislava.“ Ocenenie pre najlepšieho trénera mládeže si zaslúžene odniesol dlhoročný tréner z piešťanského klubu Mario Klieštenec, ktorý sa v súčasnosti primárne stará o Romanu Švecovú a Hanu Gavorovú.

V ankete Kanoista roka 2023 sa Romana Švecová stala najlepšou športovkyňou neolympijských disciplín.

Na Galavečere Slovenského pohára, ktorý usporiadali začiatkom februára v Šamoríne, vyhlásili výsledky ankety Slovenský pohár 2023. Za klub Kajak-Kanoe Piešťany boli ocenení viacerí športovci. Špeciálne ocenenie dostala Romana Švecová za úspešné reprezentovanie slovenskej kanoistiky na majstrovstvách sveta juniorov a U23 v Auronze. Prvé miesto v pohári obsadil okrem Švecovej aj Matej Današ v kajaku mužov. „Z ďalších ocenených piešťanských kajakárov obsadili druhé miesta Michal Zrutta v kajaku mužov, Hana Gavorová v kajaku junioriek a Lara Hanáková v kajaku kadetiek. Na druhých priečkach v pohári skončili aj Michal Szobolovszký v kanoe mužov a Milan Jankech v kajaku veteránov. Na medailovej priečke skončil i Šimon Urban, ktorý obsadil tretie miesto v kajaku 14-ročných chlapcov. Tesne za medailovými priečkami skončili junior Martin Bábik a žiak Jakub Uhrík, ktorým patrilo štvrté a piate miesto,“ dodal Klieštenec.

Dodajme, že v súťaži o Slovenský pohár klubov sa v konkurencii 21 oddielov umiestnil Kajak-Kanoe Piešťany s 828 bodmi na treťom mieste. Víťazom sa stalo Komárno (1266 bodov) pred Sláviou UK Bratislava (970,5).

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana